Oλους τους Τρικαλινούς πολίτες, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που επί 14 μήνες στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, βράβευσε μέσω των Κοινωνικών Δομών ο Δήμος Τρικκαίων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναγνώρισε σε όλους “ένα μεγάλο ευχαριστώ” στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και το Γραφείο Διαμεσολάβησης, που μέσω του προγράμματος “Συνεισφέρω” και της Ανώνυμης μη Κυβερνητικής Επιχείρησης (αμκε) “Συνειρμός” προσφέρονται καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης, μερίδες φαγητού, φάρμακα αλλά και φιλοξενία σε άπορους συμπολίτες μας. Ανέφερε, μάλιστα, συγκεκριμένα στοιχεία για το σύνολο των δράσεων μέσα σε 15 μήνες:
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ωφελήθηκαν 1.328 άτομα
Στο Κοινωνικό Φαρμακείο 414
Στο Κοινωνικό Εστιατόριο 261
Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων 121
Συνολικός αριθμός ωφελουμένων μελών οικογενειών 4.000 (κατά προσέγγιση)
Γραφείο Διαμεσολάβησης 3.383
Σε χρήματα, αυτή η προσφορά αποτυπώνεται ως εξής:
Αξία φαρμάκων που χορηγήθηκαν από το Κοινωνικό Φαρμακείο: 40.232 ευρώ
Αριθμός μερίδων φαγητού που διατέθηκαν από το Κοινωνικό Εστιατόριο: 46.302
Αξία των μερίδων φαγητού (κατ’ εκτίμηση): 231.000 ευρώ
Αξία προϊόντων που διανεμήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο: 109.875 ευρώ
Χαιρετισμό απηύθυνε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γ. Τσίγκας. Βραβεύσεις, εκτός του κ. Παπαστεργίου, έκαναν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Χρ. Σιμορέλης, ο κ. Τσίγκας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας (ευθύνη του οποίου είναι οι Κοινωνικές Δομές) κ. Χρήστος Αναστασίου, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Εφη Λεβέντη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού κ. Μιχάλης Λάππας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος.