Ξεχωριστή η 17η Νοεμβρίου του 2015 στα Τρίκαλα, όχι μόνο για τις εκδηλώσεις της επετείου, αλλά και γιατί για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συνεδρίασε παρουσία μαθητών.

Εκπρόσωποι των 15μελών από τα σχολεία των Τρικάλων κάθισαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παίρνοντας ο καθένας τον λόγο με τη σειρά, ώστε να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους για την πόλη και τη χώρα 42 χρόνια μετά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι απόψεις των μαθητών εισακούσθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν, με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου στη συνέχεια να διηγείται την εμπειρία του στο Facebook:

"Μια από τις πιο ωραίες συνεδριάσεις μας είχαμε σήμερα στο Δημ. Συμβούλιο. Με αφορμή την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου, καλέσαμε τους μαθητές των σχολείων μας, να μας πούνε τί σημαίνει το Πολυτεχνείο για αυτούς.

Ο Γιάννης μίλησε για τη βία των ημερών, η Στεφανία είπε πως κανείς εχθρός δεν είναι ανίκητος, ο Νίκος πως τα οράματα προδόθηκαν καθώς οι Έλληνες συμβιβάστηκαν και ήρθαν σε συναλλαγή για μία θέση στο Δημόσιο, ο Στέλιος τόνισε την αξία του να αγωνίζεσαι, την ανάγκη του επαναπροσδιορισμού των αξιών και την υποχρέωση αυτή η γενιά να απογειώσει τη χώρα. Ο Θοδωρής μου ζήτησε να βρω το αστέρι που θα κάνει τον γκρίζο ουρανό της πόλης πιο γαλάζιο, ο Βασίλης μετέφερε τη δική του εικόνα για τους τότε αγώνες, ο έτερος Νίκος διαπίστωσε πως τελικά τα τότε προβλήματα παραμένουν άλυτα και ο Θωμάς σωστά σημείωσε πως η δημοκρατία μας είναι ελεγχόμενη, η παιδεία δεν είναι δωρεάν και η ανεργία αυξάνεται. Ο τρίτος Νίκος της παρέας επέμεινε πως η χώρα έχει μέλλον και αυτό είναι η νέα γενιά, η Ραφαηλία (αρκετά προβληματισμένη) διερωτήθηκε αν τελικά υπάρχει μέλλον για αυτή τη γενιά χωρίς κάποια ελπίδα για εξεύρεση εργασίας, ενώ ο Χρήστος ζήτησε ελεύθερο χώρο από τους μεγαλύτερους για να μπούνε στα κοινά οι νεότεροι, διαπιστώνοντας πως οι παρωπίδες των ανθρώπων σήμερα έχουν στενέψει πολύ το οπτικό τους πεδίο.

Σε ένα πράγμα θα σταθώ. Ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα ακούστηκαν άλλες φωνές και απόψεις, με τους νέους μας να βγαίνουν μπροστά και να μιλάνε".