Με κύριους αποδέκτες τους μικρούς τρικαλινούς μας συμπολίτες και συμμέτοχους τους μεγάλους σε ηλικία, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο ταξίδι του animasyros στα Τρίκαλα.
Το Πανόραμα Αμερικανικού Animation πραγματοποιήθηκε επί διήμερο (27 και 28 Φεβρουαρίου 2015) στον χώρο του δημοτικού κινηματογράφου στον μύλο Ματσόπουλου Παρέστησαν, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. κ.
David Pearce,  ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. κ. Todd Pierce και ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Roberd Sanders.
Διοργανωτής ήταν η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (εταιρία αστικού πολιτισμού), συνδιοργανωτής ο Δήμος Τρικκαίων, η πρεσβεία των ΗΠΑ ήταν υποστηρικτής, και χορηγός επικοινωνίας ο
OTE TV

Στη διοργάνωση αυτή, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία από άποψη συμμετοχής τρικαλινών, προβλήθηκαν εξαίρετες ταινίες animation, μικρού και μεγάλου μήκους, μυώντας τους συμπολίτες λάτρεις της 7ης τέχνης, στον χώρο του animation και των κινουμένων σχεδίων.
Επιπροσθέτως, το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε από την κ. Ξένια Τόπα,
workshop για παιδιά, στα οποία έγινε εκμάθηση τεχνικών κινούμενης εικόνας, συζητήθηκαν τα όσα προγραμματίζονται και τα όσα υλοποιούνται στη διάρκεια μιας ταινίας animation και έγινε βιωματική εκμάθηση τεχνικών.
Παρόντες επίσης, ο πρόεδρος του animasyros κ. Βασίλης Καραμιτσάνης και ο Δ/ντης Προγράμματος του animasyros, κ. Θοδωρής Καραμανώλης, οι οποίοι επεσήμαναν τη σημαντικότητα τέτοιων διοργανώσεων, τονίζοντας και τη φιλοξενία των τρικαλινών.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη τόνισε την ανάγκη προώθησης και ενίσχυσης μορφών τέχνης στον Δήμο μας, κάτι που συνέβη και με αυτή τη δράση. Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε επισημάνει τη σπουδαιότητα τέτοιων διοργανώσεων για την περιφέρεια, ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην τέχνη των κινουμένων σχεδίων. Το φεστιβάλ – ταξίδι του Πανοράματος Αμερικανικού
Amination ήταν σημαντική ευκαιρία ανάδειξης του Δήμου Τρικκαίων ως προορισμού για τις διοργανώσεις της τέχνης.