Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαράβας επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ του Δήμου Πύλης επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, όπου συνομίλησε με του Ηλικιωμένους της Πύλης ακούγοντας τις ανησυχίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι, όσο και ο χώρος του ΚΑΠΗ.

Με αφορμή την τιμητική ημέρα, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας τόνισε. 

Ευχόμαστε σε όλους να έχουν μια γεμάτη και υγιή ζωή και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων  μας, ώστε η πείρα και η σοφία τους να συναντήσει τα όνειρα της επομένης γενιάς.

Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας  χρειάζονται το σεβασμό μας. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους, που είναι συνάρτηση με την ποιότητα της ζωής τους, δηλαδή με αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική  και νοσοκομειακή περίθαλψη, για να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια στη ζωή τους. Και αυτή την ασφάλεια μόνο το κράτος μπορεί να τους την παρέχει. Δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα και να μη νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους.

 Σήμερα, σε μια περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, πλήττονται ακόμη περισσότερο από τις περικοπές στη  σύνταξή τους που σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες. Και μάλιστα από τις πενιχρές απολαβές τους κάποιες φορές ενισχύουν και δικούς τους ανθρώπους που βιώνουν τη βαρβαρότητα της ανεργίας.