Επείγουσες προσλήψεις 800 μονίμων και 700 επικουρικών γιατρών και 2.500 νοσηλευτών, ζητεί το υπουργείο Υγείας από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ειδική ομάδα εργασίας του υπουργείου έχει καταγράψει περίπου 4.000 κενές θέσεις γιατρών σε όλη την επικράτεια, οι οποίες έχουν προκαλέσει κλείσιμο ή υπολειτουργία τμημάτων.

Μεταξύ των τμημάτων που έχουν βάλει λουκέτο είναι η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρικάλων και σε επίπεδο Θεσσαλίας η γαστρεντερολογική στο νοσοκομείο Βόλου, η ΩΡΛ και η γυναικολογική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Συνολικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας τα εκτιμώμενα κενά βασικών ιατρικών ειδικοτήτων ανέρχονται σε 198.  Στο νοσοκομείο Τρικάλων 58, στο Πανεπιστημιακό και Γενικό Λάρισας 40, στο νοσοκομείο Βόλου 79 και στο νοσοκομείο Καρδίτσας 21 (επείγουσας κάλυψης).

Επίσης στη συγκεκριμένη καταγραφή αναφέρεται ότι δεν μπόρεσε να γίνει η οργάνωση αυτοτελών τμημάτων επειγόντων περιστατικών, τα οποία θα αναβάθμιζαν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, μεταξύ άλλων στα νοσοκομεία Τρικάλων και Βόλου.

Μια παρέμβαση που αναμένουμε να δούμε αν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα…

Τ.Π.