Mεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν 800 περίπου αγρότες του νομού μας που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της ενιαίας οικονομικής ενίσχυσης για την περσινή χρονιά, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι.  Το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) για τη διόρθωση των λαθών που εντοπίστηκαν από την τηλεπισκόπηση σε δηλωμένες καλλιεργούμενες εκτάσεις δεν έχει ακόμη ανοίξει.
Οι δικαιούχοι αγρότες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ από τις επιδοτήσεις και όπως υποστηρίζουν οι αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν στη διαδικασία ελέγχου με τηλεπισκόπηση, δείχνουν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις σε άλλα σημεία από τα πραγματικά, με συνέπεια το σύστημα να δίνει σαν λανθασμένες τις δηλώσεις των εκτάσεων.
Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες, ενώ χθες αντιπροσωπεία των δικαιούχων αγροτών επισκέφθηκε τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ντίνο Μπάρδα κοινοποιώντας του για μια ακόμη φορά την ανησυχία τους. Τα χρήματα μάλιστα που θα εισέρρεαν στην τοπική αγορά εφόσον προχωρούσε η διαδικασία των πληρωμών αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κίνδυνος να χαθούν οι περσινές επιδοτήσεις είναι υπαρκτός, καθώς η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δέχεται διορθώσεις…

Τ.Π.