Οι είκοσι πιο αντιπροσωπευτικές καλές πρακτικές που εφαρμόζουν οι δήμοι και απευθύνονται κυρίως σε ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση παρουσιάζονται σε ημερίδα που ολοκληρώνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Μέσα σε αυτές συγκαταλέγονται από την περιοχή μας το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων του Δήμου Τρικκαίων που στεγάζεται στο παλιό νοσοκομείο και η μαθητική εστία στο Μουζάκι. Για τη δεύτερη δομή να αναφέρουμε ότι όταν το κράτος αποφάσισε να κλείσει τη μαθητική εστία όπου φιλοξενούνταν και σιτίζονταν μαθητές οικογενειών που ζούσαν σε ορεινές απομακρυσμένες περιοχές, ο δήμος πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Καθώς πολλά σχολεία της περιφέρειας είχαν κλείσει, ο δήμος αποφάσισε να αναλάβει τη μαθητική εστία και σήμερα διαμένουν εκεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και σιτίζονται δεκάδες παιδιά, τα οποία το Σαββατοκύριακο επιστρέφουν στις οικογένειές τους. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Κωτσός, ο δήμος λειτουργεί τη δομή με πολύ καλούς όρους.

Προσπάθειες που καλό θα ήταν να βρουν μιμητές και από άλλες δημοτικές αρχές…

Τ.Π.