Αστείρευτες οι δυνατότητες της Θεσσαλίας για τουριστική ανάπτυξη υψηλού επιπέδου. Το δείχνουν οι προτιμήσεις των ξένων που ολοένα και περισσότερο ανακαλύπτουν τη μη νησιωτική πλευρά της.

Τις προάλλες μάθαμε για μια γαμήλια δεξίωση νεόνυμφων Αμερικάνων που έγινε στην Αμαλιάπολη (Μιτζέλα) της Μαγνησίας οι οποίοι καμία σχέση δεν είχαν με τη χώρα μας. Αυτή γιατρός από την Αριζόνα ετών πενήντα, και ο γαμπρός …μόλις είκοσι επτά, επιχειρηματίας. Το ζεύγος εντόπισε μια όμορφη βίλα της περιοχής στο ίντερνετ, την επισκέφτηκε, και τη νοίκιασε για μια εβδομάδα.

Τις τελευταίες μέρες του Μαΐου κατέφθασαν εκεί 45 φίλοι του ζευγαριού από τις ΗΠΑ και αλλού για να γιορτάσουν μαζί τους. Κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή για τους ξένους: από γιορτή ελληνικού οίνου, μέχρι βραδιά ελληνικής κουζίνας για να τιμήσουν τον τόπο και τα καλά του.

Έμειναν ευχαριστημένοι και άφησαν πολύτιμο συνάλλαγμα στην περιοχή που έφτασε μέχρι τη Λάρισα καθώς την φροντίδα των εδεσμάτων είχε η τοπική «Σουλούκος».

Ποιος όμως νοιάζεται για το τουριστικό προϊόν; Στο Βόλο ακόμα και ανεπεξέργαστα λύματα της πόλης εντοπίστηκαν να καταλήγουν στον Παγασητικό…