Με επιστολή του προς την εφορεία νεώτερων μνημείων της Αρχαιολογίας ο Δήμαρχος Μουζακίου επισημαίνει τον κίνδυνο που διατρέχουν τα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια που βρίσκονται στο Δήμο Μουζακίου και τα οποία κινδυνεύουν με κατάρρευση καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν τύχει της απαιτούμενης συντήρησης.

Η επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου στην αρμόδια υπηρεσία είναι η παρακάτω:

«Στο Δήμο Μουζακίου βρίσκονται μία σειρά από πετρόχτιστα παραδοσιακά γεφύρια με κυριότερα την «Παλαιοκαμάρα» της Πορτής και της Οξυάς στη θέση «Παλιάμπελα» τα οποία κινδυνεύουν με κατάρρευση καθώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει συντήρηση κανενός απ’ αυτά.

Σας παρακαλούμε όπως μεταβεί επί τόπου κλιμάκιο της υπηρεσία σας να καταγράψει την κατάσταση των γεφυριών και να συντάξει τις απαραίτητες μελέτες για τη συντήρησή τους.

Σας  γνωρίζουμε ότι προτιθέμεθα να βοηθήσουμε και ως Δήμος στην προσπάθεια της συντήρησής τους στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

Η καταγραφή της κατάστασης και οι σχετικές μελέτες επιβάλλεται να γίνουν άμεσα πριν χαθούν οριστικά αυτά τα ιστορικά μνημεία της περιοχής μας και της Θεσσαλίας γενικότερα».