Στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Διαχείρισης LEADER (ΕΔΠ L) της «Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ», μεταξύ άλλων έλαβε την τελική απόφαση κατάταξης και ένταξης των Φακέλων υποψηφιότητας, που είχαν υποβληθεί στα πλαίσια της 3ης Προκήρυξης του Προγράμματος LEADER. Η απόφαση αυτή επικύρωσε το αποτέλεσμα μετά την εξέταση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί από φορείς έναντι του αρχικού αποτελέσματος. 

Με αυτήν την απόφαση της ΕΔΠ L εγκρίνονται συνολικά 25 επενδυτικά σχέδια (ενώ αναμένεται να ενταχθούν ακόμη πέντε (5) επενδυτικά σχέδια έπειτα από διάθεση αδιάθετων ποσών), συνολικού προϋπολογισμού 4.226.155,30 ευρώ από τα οποία η επιδότηση LEADER (Δημόσια Δαπάνη) ανέρχεται στο ποσόν των 2.674.130,63 ευρώ. Επιπλέον έχουν δεσμευθεί και 319.156,60 ευρώ για το ΦΠΑ που αντιστοιχεί στα δημοσίου ενδιαφέροντος έργα και τα οποία θα διατεθούν στους αντίστοιχους φορείς (ΟΤΑ) που θα υλοποιήσουν τέτοια έργα από εθνικές πιστώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι στην 3η προκήρυξη LEADER του ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ που έληξε στις 31/10/2014 είχαν κατατεθεί από τοπικούς φορείς και ιδιώτες στα γραφεία της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. που υλοποιεί το τοπικό πρόγραμμα LEADER στο νομό Τρικάλων, συνολικά τριάντα τρεις (33) προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 5.210.780,97 ευρώ. 

Η απόφαση κατάταξης και ένταξης των Φακέλων υποψηφιότητας της ΕΔΠ L έχει ήδη αποσταλεί εγγράφως σε όλους τους υποψηφίους. Απομένει η ένταξη των Τεχνικών Δελτίων των εγκεκριμένων Έργων από το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. (Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας), προκειμένου στην συνέχεια οι οριστικά ενταγμένοι δικαιούχοι να κληθούν να υπογράψουν τις Συμβάσεις Υλοποίησης με την Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ- ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., με βάση τις οποίες θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των εγκεκριμένων σχεδίων τους. 

Ο τελικός πίνακας κατάταξης των επενδυτικών προτάσεων δημοσιεύεται ΕΔΩ