Καθ’ οδόν προς την Αθήνα βρίσκεται ο δήμαρχος Καλαμπακας Χρήστος Σινάνης όπου θα έχει σειρά επαφών με αρμόδιους υπουργούς για το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την κατάρρευση της γέφυρας Διάβας.
Ο δήμαρχος θα συναντηθεί στις 6.30 το απόγευμα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και τρικαλινών βουλευτών σε μια κοινή προσπάθεια να ξεκινήσουν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση της σύνδεσης της Καλαμπάκας με τον ορεινό όγκο της περιοχής. Την Τρίτη ο δήμαρχος θα επισκεφτεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να έχει τις απαραίτητες επαφές με τον αντίστοιχο υπουργό και υφυπουργό κ. Κουρουμπλή και κ. Μπαλάφα, αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα όπως επισημαίνεται από την Οργάνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ) Νομού Τρικάλων υπήρξε μεσολάβηση ώστε ο δήμαρχος να συναντηθεί την Τετάρτη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ.Πάνο Καμμένο και να ζητηθεί η συμπαράσταση της ΜΟΜΑ προκειμένου να δοθεί άμεσα, έστω και προσωρινή λύση, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.