Η χρήση του φυσικού αερίου αποτελεί ενόψει και της έναρξης της φετινής χειμερινής περιόδου την πρώτη επιλογή των πολιτών της Θεσσαλίας προσφέροντας οικονομία και ευκολία στη χρήση. Όπως αναφέρεται από την ΕΠΑ Θεσσαλίας το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη των πολιτών για τη χρήση του φυσικού αερίου, αποτυπώνεται στην κατακόρυφη αύξηση των νέων Συνδέσεων, οι οποίες για τον τρέχοντα μήνα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 700 συνολικά.
Αναγνωρίζοντας την ζήτηση για την χρήση φυσικού αερίου η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, παρά την σημαντική οικονομική ύφεση, υλοποιεί σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της, ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας επεκτάσεις δικτύου σε υφιστάμενες περιοχές, καθώς και σε νέες περιοχές όπως ο Αλμυρός Βόλου και κατά το προσεχές χρονικό διάστημα στα Φάρσαλα, καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών. 
Παράλληλα, με ισχύ έως τις 31/12/2015 η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ παρέχει «ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» σε όσους επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής για Κεντρική Θέρμανση - Βιοτεχνική & Εμπορική - Επαγγελματική Χρήση.
Σημαντική όμως είναι και η μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου τον μήνα Οκτώβριο, η οποία με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, και ανέρχεται σε 0,59 €/Nm3  (0,052 €/ kWh) συμπεριλαμβανομένου όλων των φόρων, μειωμένη κατά 13% σε σχέση με τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, ενώ αντίστοιχα, η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανική χρήση εμφανίζει μείωση κατά 17% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο.
Επίσης, εκτιμάται ότι οι τιμές φυσικού αερίου, οι οποίες συναρτώνται με τις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών και την ισοτιμία €/$, θα παρουσιάσουν περεταίρω μείωση τους επόμενους μήνες.
Σε ότι αφορά τη Δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικά υποβλήθηκαν  3.159 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 2.652 αιτήσεις, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή για εκταμίευση σε 83 αιτούντες που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το προσεχές διάστημα σταδιακά, αναμένεται να εκταμιευθούν τα ποσά για τους υπόλοιπους ωφελούμενους. Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση των επιχορηγήσεων υπέρ των ωφελούμενων της Δράσης, η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την 23η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.