Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και απαγόρευση προσλήψεων, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, απαγορεύεται η χορήγηση κάθε κανονικής αδείας σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία δημοσίευσης (31/12/2014) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ορίζει την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας έως και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Οι κανονικές άδειες απουσίας των υπαλλήλων, οι οποίες έχουν χορηγηθεί μέχρι και την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών, ανακαλούνται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης της αρμόδιας Αρχής και τα πρόσωπα που έχουν αυτές τις άδειες είναι υποχρεωμένα να βρεθούν στις θέσεις τους, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Ωστόσο, τονίζεται ότι σε περίπτωση κατεπείγουσας ανάγκης, μπορεί να χορηγηθεί άδεια απουσίας σε δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς γενικά, ύστερα από προηγούμενη έγκριση του αρμόδιου υπουργού ή του εξουσιοδοτουμένου από αυτόν οργάνου. Σε τακτικούς υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτή η άδεια χορηγείται ύστερα από έγκριση του αρμοδίου προς τούτο οργάνου.

Αν είστε στο δημόσιο προσαρμοστείτε αναλόγως…