«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος. Πρόκειται για ελέγχους που διενεργούνται ύστερα από διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογούμενων με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά και για τη λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, τον Ιούνιο, δείχνουν δεκάδες περιπτώσεις δικηγόρων, ιατρών και άλλων επαγγελματιών που διατηρούσαν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, επιχειρήσεις που δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία ή χρησιμοποιούσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια για να φοροδιαφεύγουν.

Συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Δ/νση Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:
- Από έλεγχο σε επιχείρηση κατασκευής εμπορίου επίπλων διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 1.197.144,74 ευρώ. Επίσης, από ανακριβή υποβολή ΦΠΑ δεν αποδόθηκε ποσό 227. 514,50Euro.
- Ζευγάρι ελεύθερων επαγγελματιών, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 100.132,87 ευρώ, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
- Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων, εξέδωσε τριακόσια δύο εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.153.758,30 ευρώ, για ανύπαρκτες συναλλαγές με σκοπό την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, συνολικού ποσού 150.763,08Euro.
- Αγρότης Ειδικού Καθεστώτος, έλαβε σαράντα τρία εικονικά φορολογικά στοιχεία, για ανύπαρκτες συναλλαγές, συνολικής αξίας 417.333,69 ευρώ.
- Από έλεγχο σε είκοσι έξι επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε λήψη τετρακοσίων ογδόντα πέντε εικονικών φορολογικών στοιχείων για παράνομη έκπτωση Φ.Π.Α., συνολικής αξίας 489.757,08 ευρώ.