Άλλη μια σπείρα απατεώνων που έπαιζαν με τον πόνο ηλικιωμένων γονιών και τους έπαιρνε χρήματα με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο, εξαρθρώθηκε στην Καρδίτσα με τη σύλληψη δυο νεαρών Βουλγάρων οι οποίοι εισέπρατταν τα χρηματικά ποσά.
Τα μέλη της σπείρας εξαπάτησαν μια 82χρονη που τους έδωσε 10.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 20 ηλικιωμένους συνολικά στις πόλεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας  από τους οποίους ζητούσαν ποσά ύψους 25.000 ευρώ ως 100.000 ευρώ!
Τα ηγετικά μέλη, τρεις άνδρες και μια γυναίκα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, επικοινωνούσαν με τα υποψήφια θύματα, παρίσταναν τους αστυνομικούς και ζητούσαν χρήματα για να «βοηθήσουν» το παιδί τους να αποφύγει τις συνέπειες από το τροχαίο. Μάλιστα, κάποιο από τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν ότι ήταν το παιδί του ηλικιωμένου και ζητούσε σπαρακτικά βοήθεια για να τον πείσει να δώσει τα χρήματα!
Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 30 χρόνων ήταν οι «εισπράκτορες» της συμμορίας, ενώ υπήρχαν και τσιλιαδόροι που επίσης αναζητούνται. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τα 10.000 ευρώ που είχαν πάρει από την ηλικιωμένη και της επιστράφηκαν, καθώς και δύο κινητά που «ξεψαχνίζουν» οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τους εντολείς και τους υπόλοιπους συνεργούς τους. Οι νεαροί Βούλγαροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας με κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών της σπείρας και τη συμμετοχή τους και σε άλλες απάτες.