Η εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων στο Πρωτάθλημα  Παμπαίδων – Παγκορασίδων για αθλητές από την Βόρεια Ελλάδα που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Γιαννιτσά, κατέδειξε περίτρανα  αυτό που   συμβαίνει  συστηματικά με τον  Ιστορικό Γ.Σ.Τρικάλων δηλαδή  με την ανάδειξη νέων πρωταθλητών. Αποτελεί μια αστήρευτη δεξαμενή ταλέντων. Ταλέντα που  αναδεικνύει   από τα σπλάχνα του. 

Πόσες  φορές δεν έγινε αναφορά  στην καταπληκτική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα οι οποίοι  να αναδεικνύουν συστηματικά  αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Μια διαδρομή εντυπωσιακή η οποία αρχίζει από τις ηλικίες των 5-6 ετών και  σε κάποιες περιπτώσεις και  μικρότερες για να  φτάσει μετά από αρκετά χρόνια να ενταχθούν σιγά-σιγά στις αγωνστικές κατηγορίες.

Αυτή η   μακρόχρονη διαδρομή ακολουθεί  συγκεκριμένα στάδια  συνυφασμένα αποκλειστικά με την ανάπτυξη του νεαρού αθλητή  υποταγμένη κυριολεκτικά στην υλοποίηση  διακριτών στόχων οι οποίοι σχετίζονται  με την ανάπτυξη του παιδιού.

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα των Ακαδημιών του Συλλόγου δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα  της οργανωμένης και επιστημονικής δουλειάς  που κάνουν  οι  προπονητές των Ακαδημιών Φιλιώ Αγγελάκη, Βασίλης Βουτσελάς, Βίβιαν Γρατσάνη και Τασούλα Μυλωνά  ακολουθώντας πιστά τις  σύγχρονες αρχές της μακρόχρονης προπονητικής  διαδικασίας.

Επιβεβαίωση  αυτής της εντυπωσιακής δουλειάς  είναι  η ομολογουμένως εντυπωσιακή εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων  στα Γιαννιτσά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών που πήραν μέρος αλλά και  συγχρόνως διακρίθηκαν  είναι αθλητές γεννημένοι το 2001 που σημαίνει  ότι αυτοί με την προσθήκη  κάποιων νέων αθλητών που έρχονται από τις πιο μικρές κατηγορίες   θα έχουν  δικαίωμα συμμετοχής  και του χρόνου στην ίδια κατηγορία. 

 Εκπληκτική  εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χρίστος Παπακώστας στο άλμα σε ύψος με επίδοση 1μ και 78 εκ. που είναι νέο ατομικό ρεκόρ (προηγούμενο 1μ και 70εκ). Ενας αθλητής που υπόσχεται ένα ελπιδοφόρο μέλλον αφού είναι μόλις 14 χρόνων. Ο Χρίστος με  την επίδοση αυτή κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο  14χρονος Θοδωρής Κατσιώπης    πήρε την 4η θέση  στο δρόμο των 1000μ πετυχαίνοντας τον εξαιρετικό χρόνο για την ηλικία του  των 2΄46΄΄03  κάνοντας και αυτός ατομικό ρεκόρ. Με αυτή την εμφάνιση δείχνει ότι  βρίσκεται στα χνάρια των μεγάλων δρομέων που ανέδειξε ο Ιστορικός Σύλλογος.

Ο  Παναγιώτης Ιτσος δεν θα μπορούσε να υστερήσει σε επίδοση και εμφάνιση. Ο Παναγιώτης μετά από μια έξοχη εμφάνιση πήρε την 5η θέση στο δρόμο των 150μ  με επίδοση 18΄΄ 31  αφού πρώτα φρόντισε το πρωί να κάνει νέα ατομική επίδοση στον προκριματικό με 18΄΄02.

Η  Αρτεμις Μόκκα έκανε πολύ καλή εμφάνιση  στο δρόμο των 600μ καταλαμβάνοντας την 6η θέση με την πολύ καλή επίδοση  1΄΄48΄΄01. Αξίζει να σημειωθεί  ότι και η Αρτεμις ανήκει στην ομάδα των 14χρονων.

Ο Κώστας Χαλειδώνης, αθλητής που ασχολείται συστηματικά με τον αθλητισμό εδώ και  2 μήνες  πραγματοποίησε και αυτός πολύ καλή  εμφάνιση στο δρόμο των 1000μ πετυχαίνοντας νέα ατομική επίδοση με 2΄54΄΄36 παίρνοντας την 8η θέση.