Στα 33 του χρόνια κι αφού μοίρασε την περσινή σεζόν στην ισπανική LEB Oro με τη Μελίγια και τον Άρη, ο Γιώργος Τσιάρας καλείται να ηγηθεί μιας ομάδας που θα παίζει τη... ζωή της σε κάθε αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Κι αν η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει, η πρώτη είναι αυτή που μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τους Θεσσαλούς στη "μάχη" για την γρήγορη παραμονή. Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν ιδανικά τις επίσημες υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα μετά το 64-74 επί του Κόροιβου στο κλειστό της Ήλιδας και ο Γιώργος Τσιάρας μιλάει στο Sport24.gr για όσα προσδοκά ενόψει της συνέχειας.
Ενώ, λοιπόν, τα Τρίκαλα λογίζονται από πολλούς σαν μια ομάδα που πρέπει να παλέψει πολύ για την υπέρβαση, εσείς ξεκινήσατε με "διπλό" στην έδρα του Κόροιβου.

Τι έγινε, τελικά, στο κλειστό της Ήλιδας το περασμένο Σάββατο;
"Κατ' αρχάς, καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη σε αυτή τη φάση της χρονιάς. Και για να μιλήσω για την ομάδα μου, δεν έχουμε φτάσει ακόμα ούτε στο μισό των πραγματικών δυνατοτήτων μας και των όσων μπορούμε να βγάλουμε στο παρκέ! Είμαι σίγουρος ότι με την σκληρή δουλειά, το ρόστερ και τις προσωπικότητες που έχουμε στα Τρίκαλα, θα είμαστε δυνατοί και, κυρίως, ανταγωνιστικοί ως το τέλος".
Κι όλα αυτά ενώ τα Τρίκαλα ολοκλήρωσαν την περσινή σεζόν με μόλις 3 νίκες σε 13 αγώνες μακριά από την έδρα τους...
"Όντως, είναι πολύ σημαντικό το ότι ξεκινήσαμε με νίκη στην έδρα μιας πολύ δυνατής ομάδας που διαθέτει έναν σοβαρό κόουτς, τον Χάρη Μαρκόπουλο. Αυτό το αποτέλεσμα προήλθε από την άμυνά μας. Εκεί, ακριβώς, στηριχτήκαμε για να τα καταφέρουμε καθώς δεν έχουμε αφομοιώσει ακόμα τους αυτοματισμούς στην επίθεση στον βαθμό που θέλει ο προπονητής μας. Είτε, λοιπόν, παίζουμε στα Τρίκαλα, είτε εκτός έδρας, πρέπει να δίνουμε το 100% ως το τέλος".
Τι "ταμπέλα" θα έβαζες στην εφετινή ομάδα των Τρικάλων;
"Είμαστε μια παρέα που ευχαριστιέται το παιχνίδι! Γουστάρουμε να παίζουμε μαζί, ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε και μακάρι αυτό να συνεχιστεί ως το τέλος".
Μακροπρόθεσμα βλέπεις; Κοιτάζεις πέρα από το επόμενο παιχνίδι με την Καβάλα (17/10);
"Νομίζω ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Θα παλέψουμε να σώσουμε τη χρονιά όσο γίνεται πιο γρήγορα και θα είμαστε ενωμένοι για την ομάδα και, κυρίως, την πόλη των Τρικάλων. Έπειτα από τρία χρόνια, νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα για το τμήμα να κάνει το βήμα παραπάνω! Υπάρχουν τα εχέγγυα και οι βάσεις ωστόσο χρειάζεται πολύ δουλειά για να τα καταφέρουμε".
Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησες από τον Άρη και συμφώνησες με τα Τρίκαλα. Τι εντυπώσεις έχεις μέχρι στιγμής από το νέο περιβάλλον;
"Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος εδώ. Τα Τρίκαλα είναι μια όμορφη πόλη, με ωραίους ανθρώπους... Τώρα σε ό,τι αφορά την ομάδα μου, έχουμε μια καλή συνεργασία με όλα τα παιδιά και το τεχνικό τιμ. Ο κόουτς Φλεβαράκης είναι έμπειρος, ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο παιχνίδι και πως θα διαχειριστεί ειδικές καταστάσεις. Οι έξι ξένοι παίκτες προσπαθούν πολύ, το ίδιο και τα νέα παιδιά".
Στα 33 σου χρόνια, είσαι ο αρχηγός μιας ομάδας που δίνει "μάχη" κάθε αγωνιστική με στόχο την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Πως αντιλαμβάνεσαι τον ρόλο σου στα Τρίκαλα;
"Μου αρέσει αυτός ο ρόλος! Μου αρέσει να συμβουλεύω τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και τους νεότερους σε ηλικία που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους. Αλήθεια γουστάρω που έχω αυτή τη θέση στην ομάδα!".
Πάμε και στο επόμενο παιχνίδι με την Καβάλα, στην έδρα σας. Τι πρέπει να προσέξετε για να δημιουργήσετε σερί στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ;
"Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς, αφού η Καβάλα προέρχεται από μια «καλή» νίκη με το Λαύριο και έχει δυνατό σύνολο. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε δυνατοί στην έδρα μας και να πάρουμε όλα τα παιχνίδια μπροστά στον κόσμο μας. Περιμένουμε τους φιλάθλους των Τρικάλων να μας στηρίξουν και να γεμίσουν το γήπεδο".
Sport24.gr