Τα 119α του  γενέθλια (ιδρύθηκε την 5η Μαΐου του 1896)  ο υπεραιωνόβιος  ιστορικός Γ.Σ.Τρικάλων  τα γιόρτασε με τις πολύ σημαντικές επιτυχίες των αθλητών του  το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα  συνεχίζοντας να γράφει την  ιστορία του,  μια  μοναδική αθλητική ιστορία. Οπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου είναι η ιστορία που γράφουν οι αθλητές και οι αθλήτριες του. Είναι αυτοί που κρατούν ψηλά την ένδοξη σημαία του. Είναι αυτοί που διατηρούν τον σπουδαίο αυτό Σύλλογο τόσο ψηλά. Και είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να ανεβείς ψηλά το δυσκολότερο όμως είναι να παραμένεις  εκεί.

Και αυτό το έδειξαν οι αθλητές του  Γ.Σ.Τρικάλων για άλλη μια φορά με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν στους αγώνες του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών.

Αν και κατά τη διάρκεια των αγώνων οι  επικρατούσες καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές εν τούτοις οι αθλητές του Ιστορικού Συλλόγου πραγματοποίησαν έξοχη εμφάνιση.

Η ξεχωριστή νοοτροπία που καλλιεργείται σ’ αυτόν τον τεράστιο Σύλλογο και η οποία μεταδίδεται από την μία αθλητική γενιά στην άλλη είναι το μυστικό των επιτυχιών του. Είναι  αυτή που σφυρηλατείται κάθε στιγμή, κάθε μέρα, σε κάθε αγώνα, σε κάθε εκδήλωση. Είναι η νοοτροπία η οποία σφυρηλατείται από  το φυτώριο του Συλλόγου, την Ακαδημία του και η οποία αναπτύσσεται στα κατοπινά χρόνια όταν οι αθλητές  του περνούν στις αγωνιστικές κατηγορίες. Ετσι εξηγείται αυτή η συνέχεια και η συνέπεια των  κατορθωμάτων των αθλητών  του  Γ.Σ.Τρικάλων.

Αλλά στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πίσω από αυτές τις επιτυχίες των αθλητών  υπάρχει το Δ.Σ. του Συλλόγου αρωγός  στις  προσπάθειές του,  με τον Δημήτρη Χαχάμη να βρίσκεται στα διοικητικά πράγματα του Συλλόγου από το 1987 δείχνοντας την ανιδιοτελή αγάπη του για τον αθλητισμό και ειδικότερα για τον Σύλλογο. Αλλά στη μεγάλη οικογένεια του Γ.Σ.Τρικάλων  ανήκει  και  το  εξαιρετικό προπονητικό δυναμικό το οποίο καθοδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στις επιτυχίες. Η  Φιλιώ Αγγελάκη, η Βίβιαν Γρατσάνη, η Τασούλα Μυλωνά, ο Βασίλης Βουτσελάς και ο Δημήτριος Σούλας  είναι αυτοί που έχουν την προπονητική καθοδήγηση των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων.

Για να γυρίσουμε  στους αγώνες του περασμένου Σαββάτου, ορισμένοι αθλητές  του  Γυμναστικού εντυπωσίασαν με  τις επιδόσεις τους αφού ήταν  από τις καλύτερες που έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα.

Αναλυτικά  η εμφάνιση των  αθλητών-τριών  του Συλλόγου  είναι η ακόλουθη:

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ   ήρθε πρώτη   στο δρόμο των δρόμο των 5000μ. με την πολύ καλή επίδοση των 16΄35΄΄ 95. Ηταν η πρώτη φορά που πραγματοποιεί αυτή την επίδοση τέτοια εποχή. Εδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεών της.

Ο  20 χρονος ΕΥΤΥΧΗΣ  ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ,  μετά από μια  έξοχη εμφάνιση  στο δρόμο των 800 συνέτριψε την ατομική του επίδοση με τον εντυπωσιακό χρόνο  1΄52΄΄88. Ο ίδιος αθλητής μετά από μια έξοχη κούρσα που πραγματοποίησε στη σκυταλοδρομία  4Χ400μ συνέβαλε αποφασιστικά στο να κατακτήσει  η ομάδα του Συλλόγου την 1η θέση.

Η  ΕΛΙΣΑΒΕΤ  ΚΑΛΑΘΑ. Πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο άλμα σε ύψος πετυχαίνοντας την πολύ καλή επίδοση του 1μ και 68εκ. δείχνοντας ότι πολύ σύντομα θα υπερβεί πολύ μεγαλύτερα ύψη.

Ο  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΑΛΜΠΑΝΗΣ αν και δεν είναι αθλητής των 200μ πήρε  μέρος στο αγώνισμα αυτό καταλαμάνοντας την 9η θέση με επίδοση 22΄΄ 46 και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο  Χρήστος πήρε μέρος και  στην σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

Η  ΟΜΑΔΑ  4Χ400Μ του Γ.Σ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ  πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση.  Κέρδισε την πρώτη θέση κάνοντας  την  καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με χρόνο 3΄18΄΄ 77 απαρτιζόμενη από τους Γ. Τουλούμη, Χρ. Αλμπάνη Κ., Ε. Σουλιώτη και Κ. Νάκο. Οι αθλητές της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ πέτυχαν το υψηλό όριο που τους δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΒΑΓΓΕΛΗΣ πήρε μέρος στο άλμα σε μήκος παίρνοντας την 12η θέση με επίδοση 6μ και 14 εκ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ  ήρθε       στο δρόμο των 5000μ με 21΄22΄΄65 αν και ετρεχε για πρώτη φορά την συγκεκριμένη απόσταση.

Η  16 ΧΡΟΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΛΕΝΤΖΑ  μετά από μια έξοχη εμφάνιση  ήρθε 5η στο δρόμο των 800μ  συντρίβοντας την ατομική επίδοση  με 2΄24΄΄ 52 δείχνοντας ότι το μέλλον της ανήκει.

Ο 16 ΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΣ και αυτός  με την σειρά του  συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ  στο δρόμο των 800μ με την πολύ καλή  επίδοση 2΄12΄΄52.

Ο επίσης 16 ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΑΜΠΑΣ αν και είναι μερικών μηνών αθλητής κατέλαβε την 9η θέση στο δρόμο των 800μ με την ελπιδοφόρα επίδοση για την ηλικία του των 2΄12΄΄65. Ανήκει και αυτός όπως  η Πλέντζα και ο Μπάκος στη νέα γενιά των αθλητών του Συλλόγου που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στους δρόμους ημιαντοχής –αντοχής στα κατοπινά χρόνια.