Για τη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στην ομάδα των Τρικάλων να χτίσει ένα δυνατό σύνολο στη BEθνική αναφέρεται σε δηλώσεις του ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης, που ήταν από τους στυλοβάτες της μεγάλης επιτυχίας. Ο γνωστός τεχνικός αν και ανέλαβε την ομάδα 10 στροφές πριν το τέλος κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες και να τους δώσει την κατάλληλη ψυχολογία για να αναστραφεί η κατάσταση. Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εχω την αίσθηση ότι δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, τα Τρίκαλα ανήκουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ας γίνει αυτή προσπάθεια , αφετηρία για μια νέα αρχή μια αφορμή για το χτίσιμο δυνατής ομάδας χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και να δημιουργηθεί αυτή τη φορά μια δυνατή ομάδα.

Να ξεκινήσει το ταξίδι στη Β Εθνική με καλές προϋποθέσεις γιατί θα έρθει η τηλεόραση θα γίνουν πολλά ντέρμπι και είναι ευκαιρία να φτιάξουμε το γήπεδο να μπει ένα θέμα ανακαίνισης σ’ αυτό το στάδιο που είναι παλιό ωραίο και πρέπει να κάνει ένα λίφτινγκ να βελτιώσουμε τι εγκαταστάσεις τις υποδομές και να κοιτάξουμε το τρικαλινό ποδόσφαιρο  μέσα από την ευρύτερη περιοχή, πιστεύοντας και στηρίζοντας ποδόσφαιρο  που ξεκινά από τις ακαδημίες. Αν γίνει οργανωμένη προσπάθεια τότε αυτό το ταξίδι στη Β Εθνική θα δώσει δικαίωμα στους φιλάθλους να ονειρεύονται ξανά. Εμείς σήμερα δώσαμε την ευκαιρία να γίνονται όνειρα και όταν γίνονται υλοποιούνται όνειρα , η ζωή μας γίνεται καλύτερη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια στο επιτελείο της ομάδας μας τους εξωτερικούς συνεργάτες της τη διοίκηση και τον κ. Κουτσούρη που μας στήριξε στην φετινή προσπάθεια»