Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, με κλείσιμο δρόμων και τελωνείων. Κλειστά παρέμειναν τα Τέμπη από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ θα κλείσουν και το βράδυ από τις 7 μέχρι τις 9. Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία για την πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στην Θεσσαλονίκη.
Την περαιτέρω ενίσχυση με 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα του αγροτικού μπλόκου στις Μικροθήβες, αποφάσισαν οι αγρότες του Πηλίου, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Αγριά του Βόλου. Οι αγρότες με περισσότερα από 650 τρακτέρ, κρατούν κλειστή την αερογέφυρα. Επιπλέον θα κλείσουν και σήμερα, Δευτέρα, τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης δύο φορές μεταξύ 12:00 και 14:00 και 19:00 με 21:00.
Η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στη Μαγνησία γίνεται από παρακάμψεις στις Μικροθήβες ή μέσω Βόλου για μεγάλα οχήματα. Παράκαμψη θα συναντήσουν οι οδηγοί και στο Βελεστίνο, όπου τα οχήματα οδηγούνται υποχρεωτικά στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας.
Αγρότες από διάφορα χωριά του νομού Τρικάλων, αναμένεται αύριο, Τρίτη, να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας. Την ίδια ημέρα στις 13.00 θα γίνει μια άλλη πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων, αυτών που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων που εκφράζει τη συσπείρωση των Ομοσπονδιών, Αγροτικών συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και έχουν συγκροτηθεί με το πλαίσιο αιτημάτων που έχουν αποφασιστεί στις Πανελλαδικές συσκέψεις τους.