Για έξι ώρες έκλεισαν τα Τέμπη σήμερα  το απόγευμα οι αγρότες, οι οποίοι από τη Δευτέρα, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση, αναμένεται να αυξήσουν και τις ώρες αποκλεισμού των Κοιλάδας.
Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με προσανατολισμό σε πολύωρο αποκλεισμό, οι αγρότες θα λάβουν το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε και θα συνέλθει εκ νέου η γενική συνέλευση του μπλόκου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις τους είναι να προχωρήσουν σε 12ωρο κλείσιμο των Τεμπών.
Σε ό,τι αφορά στον Έβρο, οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι για επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου Κήπων και όπως δηλώνουν έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο σημείο.
Εξάλλου, από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το μπλόκο της Νίκαιας, τρακτέρ από το συγκεκριμένο μπλόκο -όπου ο ΠΑΘΕ είναι μόνιμα κλειστός από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του αριθμού των τρακτέρ- θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατύκαμπου προκειμένου να αποκλείσουν επί δίωρο τουλάχιστον και διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία.