Η Αριστερά και το Ψεύδος που ενσωματώνει υπέστησαν σοβαρή ήττα στις ευρωεκλογές της 26 Μαϊου 2019 και η ήττα αυτή μένει να αποδειχθεί αν θα είναι στρατηγική ή όχι. Θυμίζω οτι στρατηγική θεωρείται μια πολιτική ήττα εφόσον ο ηττημένος ηττηθεί ιδεολογικά και η ήττα του παραπέμπει σε μακρύ χρόνο. Δηλαδή όταν η ήττα δεν οφείλεται απλώς σε κακή διακυβέρνηση ή αθέτηση υποσχέσεων, αλλά σημαίνει οτι η κρίσιμη μάζα των πολιτών απορρίπτει συλλήβδην τις ιδεολογικές σου συντεταγμένες, τότε έχεις ηττηθεί στρατηγικά.
Ο γράφων, ο οποίος επί σειράν ετών προσπαθεί λόγοις και πράξεσιν να δείξει το εγγενές Ψεύδος της Αριστεράς και την απάτη που αυτό συνεπάγεται, χαίρεται που επιτέλους ο ελληνικός λαός είδε την αλήθεια και κατενόησε πόσο λάθος έκανε τόσα χρόνια υποκύπτοντας στο αριστερό Ψεύδος. Γνωρίζουμε τώρα και από εκλογικό αποτέλεσμα οτι μια κρίσιμη λαϊκή μάζα απορρίπτει τον κρατισμό στην οικονομία και ζητά αποκρατικοποίησή της, απορρίπτει την πολιτική επιδομάτων και ζητά επενδύσεις και απαιτεί οι φόροι που πληρώνει να χρησιμοποιούνται για κάλυψη αναγκών του κράτους και όχι για επιδόματα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους, ήταν καιρός, δεδομένου οτι για μισό και πλέον αιώνα τώρα, το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά με την μέθοδο της πλύσεως εγκεφάλου έπεισαν τους Ελληνες οτι η κρατική οικονομία και ο κρατισμός γενικώς είναι η λύση ''δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν''.
Η επικεφαλίς του σημειώματος φέρει τίτλον την γνωστή παροιμία για τον ψεύτη και κλέφτη, οι οποίοι, αν και έχουν το πλεονέκτημα του πρώτου χτυπήματος (ας μην ξεχνούμε οτι το πρώτο χτύπημα το επιφέρει πάντα ο κακός) εν τούτοις η φυσική τάξη των πραγμάτων πάντα στο τέλος αποκαθιστά την ισορροπία.
Πολλοί μύθοι πρέπει να απομυθοποιηθούν κατά την επερχόμενη διοίκηση της νέας Νέας Δημοκρατίας. Ξεχωρίζω κάποιους ελάχιστους. Μύθος μεταπολιτευτικός πρώτος. Η κοινωνία και το συγκροτούμενο από αυτήν κράτος τα κανονίζουν όλα. Λάθος. Τέτοια κοινωνία,όπως έλεγε και Μάργκαρετ Θάτσερ δεν υπάρχει. Υπάρχουν άτομα, άνδρες, γυναίκες και οικογένειες, οι οποίοι οφείλουν πρώτα αυτοί να φροντίσουν τον εαυτό τους. Η υπερφορολόγηση που επέβαλε στην μεσαία τάξη η Αριστερά για να δίνει επιδόματα σε τεμπέληδες και η αντίδραση-επιτέλους- της τάξης αυτής αποδεικνύει το ορθόν της θατσερικής ρήσης. Μύθος δεύτερος. Είπαν και λέγουν ακόμη πολλοί, του θανόντος Κων. Καραμανλή συμπεριλαμβανομένου, οτι οι ετικέτες Δεξιά-Κέντρο-Αριστερά είναι παραπλανητικές. Λάθος. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας οτι αυτή είναι η πραγματική Αριστερά και οτι άλλη Αριστερά απλώς δεν υπάρχει. Ποτέ οι διαφορές Δεξιάς-Αριστεράς δεν υπήρξαν τόσο φανερές όσο κατά την αριστερή διακυβέρνηση. Αυτή ακριβώς απέρριψαν οι Ελληνες στις τελευταίες εκλογές και εύχομαι να το εννοούν. Μύθος τρίτος. Ο σοσιαλισμός είναι πανάκεια για τα προβλήματα της κοινωνίας. Λάθος. Ο σοσιαλισμός, όπως πάλι η μεγίστη Μάργκαρετ Θάτσερ είπε( η μόνη αληθινή επαναστάτρια που ξέρω) τελειώνει με τα λεφτά των άλλων και στην ελληνική περίπτωση με τα λεφτά των Ελλήνων αλύπητα φορολογουμένων της μεσαίας τάξης, εφόσον προ πολλού τελείωσαν τα ξένα δανεικά.
Η δημοκρατία είναι άσκηση μετριοφροσύνης και μέτρου, έλεγε ο Αλμπέρ Καμύ. Είναι παραδοχή όλων οτι δεν τα ξέρουν όλα και οτι τα προβλήματα είναι ευκαιρία συνεργασίας και όχι αιτία συγκρούσεων. Η αλαζονεία και η έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο, χαρακτηριστικά εγγενή της Αριστεράς που τόσο καθαρά και τόσο πολύ επιδείχθηκαν κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι απεχθή στον Ελληνα και ευλόγως τιμωρήθηκαν. Ελπίζω ο μέσος ψηφοφόρος να τιμώρησε επίσης και την άποψη οτι η αριστεία είναι ρετσινιά και κυρίως το πολιτικό ψέμα και την απόσταση λόγων και έργων. Ειδικά στο τελευταίο οφείλουμε να αποδώσουμε την πρέπουσα σημασία. Γνωρίζουμε όλοι την ανοχή του ελληνικού λαού στο ψεύδος των πολιτικών, στις υπερβολικές υποσχέσεις, στο κοινώς λεγόμενο χά'ι'δεμα των ψηφοφόρων, ορισμένοι την ανοχή αυτή την ταυτίζουν και με επιθυμία. Στις τελευταίες εκλογές αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, πράγμα που αποιδεικνύει οτι και ο αιώνιος Ελληνας μπορεί να αλλάξει, να μην αποδέχεται πλέον το ψέμα, να τιμωρεί τον ψεύτη. Αν αυτή η στάση παγιωθεί στον ψυχισμό και στο πνεύμα μας και αν από δω και τούδε επιζητούμε πάντα την αλήθεια και την σοβαρότητα, τότε να είστε σίγουροι οτι η χώρα αυτή θα επιζήσει και θα προκόψει.

Ιωάννης Ξηρός
Ταξ|χος ε.α.