Το ταξίδι του Τρικαλινού γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου προς την κορυφή του Εβερεστ ξεκίνησε.
Σε πρώτη φάση θα συμπορευθεί - ως γιατρός - με 30 Βρετανούς αθλητές του ράγκμπι, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να διεξάγουν φιλανθρωπικό αγώνα σε υψόμετρο 6.400 μέτρα στη βόρεια πλευρά του Έβερεστ, καταρρίπτοντας έτσι δύο ρεκόρ Γκίνες.
Το σημείο που επέλεξαν τα μέλη της τολμηρής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Γιώργου, για να πραγματοποιήσουν τους δύο αγώνες ράγκμπι είναι το μοναδικό επίπεδο μέρος πάνω στον παγετώνα Rongbuk.
Ο Ελληνας γιατρός πέρα από την ορειβατική εμπείρία, σε συνεργασία με τον ακαδημαϊκό Ανδρέα Φλουρή, θα συλλέξει επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ανταπόκριση του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες μεγάλου υψομέτρου και ψύχους.
Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή του, θα ενταχθεί σε άλλη βρετανική ομάδα, η οποία, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα επιχειρήσει να φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Γιώργος Τσιάνος θα ενημερώνει τους αναγνώστες του kathimerini.gr για την πορεία της αποστολής, μέσα από συνεχείς ανταποκρίσεις, βίντεο και φωτογραφίες.
«Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Οι ευθύνες ανάλογες. Η συγκίνηση αναμενόμενη. Η αναμονή της αναχώρησης έφτασε στο τέλος. Οι προετοιμασίες τελείωσαν και το ταξίδι ζωής ξεκίνησε», λέει γεμάτος ενθουσιασμό ο Γιώργος.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ