Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει μέρα με την μέρα και ταυτόχρονα γίνεται … ογκόλιθος το άγχος του Μαξίμου, όχι για το να θα χάσει τις Εθνικές εκλογές, γιατί αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό, αλλά για το αν η επερχόμενη ΗΤΤΑ θα ‘ναι σαρωτική ή θα ‘ναι διαχειρήσιμη. Φοβάται το πολιτικό μέλλον των Συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που προς το παρόν συγκρατούνται από την Νομή της Εξουσίας και από το μεγάλο φαγοπότι, που έπεσε στην χώρα μας από το 2015, με την άνοδο στην Κυβέρνηση του δήθεν Αριστερού συνονθυλεύματος.
Έτσι, σχεδόν σε καθημερινή βάση, διαβάζουμε ή μαθαίνουμε από διαρροές του Μαξίμου, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα κάνει παροχές, οικονομικού περιεχομένου, στον πεινασμένο Λαό, πιστεύοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει την πτωτική πορεία, Αλυσίδα … προεκλογικών παροχών και επιδομάτων, κατακλύζει τα ΜΜΕ, που δεν έχουν καμιά απήχηση στους πολίτες.
Κοινωνικές ομάδες, που ευνοήθηκαν κατά το παρελθόν, από την Κυβέρνηση, πρόκειται να ξαναευνοηθούν. 400.000, που πήραν αναδρομικά, θα εξαιρεθούν από την Ειδική Συνεισφορά Αλληλεγγύης. Η κίνηση αυτή αφορά ενστόλους, δικαστικούς λειτουργούς, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, γιατρούς και μέλη των κρατικών ορχηστρών. Την στιγμή που το Μαξίμου κάνει τις παροχές, για να εξυπηρετηθεί η πολιτική σκοπιμότητα, τέσσερα (4) περίπου εκατομμύρια Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος και στις τράπεζες, ενώ η Αγορά έχει στερέψει από ζεστό χρήμα και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πάνε … καπνός. Επίσης η μείωση των κόκκινων δανείων είναι στον αέρα και η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν καλύπτει όλους τους οφειλέτες και φυσικά κάθε ευνοϊκό μέτρο λήγει στις 31-12-2019.
Όσο κι αν προσπαθεί ο Τσίπρας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα τόσο πιο βαθειά πνίγεται στα «Μυστικά του Βάλτου» της λίμνης των Γιαννιτσών. Για το Μαξίμου η συμφωνία των Πρεσπών μοιάζει να εξελίσσεται σε πολιτικό τέλμα που θα το τραβήξει στον εκλογικό … πάτο. Η επαίσχυντη αυτή συμφωνία χαντακώνει πολύ περισσότερο, απ’ όσο πίστευαν οι εμπνευστές της, την Κυβέρνηση, η οποία αγκομαχά να ανασηκωθεί δημοσκοπικά και να κάνει διαχειρήσιμη την βεβαία ήττα τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Εθνικές εκλογές.
Τα υποτιθέμενα φιλολαϊκά μέτρα και ο ποταμός παροχολογίας δεν συγκινούν πλέον τους απογοητευμένους και πάμφτωχους πολίτες της Πατρίδας μας. Όλα αυτά έχουν πέσει στον κάλαθο των … αχρήστων και ο Λαός γύρισε πλέον την πλάτη στην παρέα του Μαξίμου. Έταξαν τα πάντα στους πάντες, εκτός από την ανάσταση των νεκρών, κι όμως βυθίζονται στα «Μυστικά του Βάλτου» και στα πρωτοφανή ψέμματα που είπαν στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το 2015. Το Δόγμα Πολάκη «σας έχω όλους γραμμένους» αντικατοπτρίζει το ποιόν των ανθρώπων, που μας κυβερνούν, επί πέντε χρόνια.
Έτσι εκεί που οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμούν να πατήσουν το πόδι, γιατί φοβούνται και τον ίσκιο τους, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεύει και αποθεώνεται από τους πολίτες, εισπράττοντας τα μηνύματα της αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Την ώρα που οι Κυβερνητικοί αποφεύγουν να βγουν έξω από την … γυάλα τους και να ανηφορίσουν προς τα Βόρεια της χώρας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ακολουθεί, προγραμματισμένα, την μεγάλη ΠΟΡΕΙΑ προς τον Λαό, με στοχευμένες περιοδείες και με πρόγραμμα, που αναπτερώνει τις ελπίδες, ότι θα βγούμε από τον … Βάλτο, που μας έρριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Έλληνες δεν είναι πλέον οι «Χρήσιμοι Ηλίθιοι», όπως έλεγε ο Λένιν και αυτό το έχουν καταλάβει, έστω και αργά, ο Τσίπρας, και όλο το κακό συναπάντημα του Μαξίμου, μαζί και τα … τρωκτικά, που έχουν βολέψει στον κρατικό μηχανισμό. Όσο γι’ αυτούς που τους ανέδειξε η Ν.Δ. και τώρα στρέφονται εναντίον της, θα τους κρίνει η Ιστορία και ο Λαός.
Οι απειλές του Ερντογάν, για Αιγαίο και Κύπρο και η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων της Χιμάρας με την 172 απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης, που την «κατέβασε» από την ιστοσελίδα (site) της, ύστερα από την γενική κατακραυγή και τον φόβο να μην ενταχθούν στην Ε.Ε., έφεραν πιο κοντά τις Εθνικές εκλογές και την βεβαία νίκη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.