«Δεν γινόμαστε παπάδες για να καλοπεράσουμε», τόνισε ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος κατά την χειροτονία νέου διακόνου στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Τρικάλων.
Ο κ. Χρυσόστομος που προεξήρχε της σημερινής θείας λειτουργίας, τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Ιερώνυμου Δουσικιώτη και υπογράμμισε πως «Αφιερώσαμε την ζωή μας στον Χριστό και γίναμε ιερείς, για να είμαστε συνεχώς μέσα στην εκκλησία. Να είμαστε συνεχώς στην αγία τράπεζα και να προσευχόμαστε», ενώ πρόσθεσε πως «Το κέντρο του ιερέως είναι η αγία τράπεζα και ο Χριστός».
Ο Μητροπολίτης Τρίκκης απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, επισήμανε πως «Από σήμερα προσφέρεις τον εαυτό σου στην αγία εκκλησία μας και γίνεσαι υπηρετης του Θεού και των ανθρώπων. Γίνεσαι διάκονος, που διάκονος σημαίνει ταπείνωση. Από σήμερα θα είσαι μια λαμπάδα που θα καίγεται συνεχώς, αλλά ταυτόχρονα θα είσαι και μια λαμπάδα που θα φωτίζεις συνεχώς με την παρουσία σου και με την ζωή σου».


Καταλήγοντας ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στον π. Ιερώνυμο να τιμήσει το νέο όνομα που φέρει το οποίο του δόθηκε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου λέγοντας «Οι ευχές του Αρχιεπισκόπου μας να σε συνοδεύουν πάντοτε. Σου εύχομαι όλες οι ημέρες της ζωής σου να είναι σαν την σημερινή, που τα μάτια και η καρδιά σου δακρύζουν και δοξάζουν το όνομα του κυρίου μας και πετάς σαν άγγελος από την γη στον ουρανό».
Τέλος ο κ. Χρυσόστομος επιβραβεύοντας την μέχρι σήμερα καλή διακονία του π. Παναγιώτη Οικονόμου στην τοπική εκκλησία, του απένειμε το οφίκκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου.

Aναστάσιος Βόπης (orthodoxia.info)