Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Ο Ιπποκράτης, που γεννήθηκε στην Κω το 460 π.Χ. και πέθανε στην Λάρισα το 377 π.Χ. Αναφέρεται ως ΠΑΤΕΡΑΣ της σύγχρονης ιατρικής. Κατόρθωσε να απαλλάξει την επιστήμη αυτή από τα μεταφυσικά στοιχεία, τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις, τις δαιμονολογίες και τις δεισιδαιμονίες της αποχής του. Ένωσε την Ανθρωποκεντρική επιστήμη με την Ιατρική τέχνη και την Φιλοσοφία. Έκανε ένα συνταίριασμα της επαγγελματικής άσκησης της ιατρικής με τις ηθικές, δεοντολογικές και ανθρωπιστικές αξίες. Η Ιπποκρατική Ιατρική Σχολή είχε στον πυρήνα της καρδιάς της τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τον πάσχοντα πολίτη. Ο όρκος του Ιπποκράτη, είναι αυτός που καθορίζει την πορεία πλεύσης των Ιατρών από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι σήμερα.
Δυστυχώς, η Υγεία, που είναι το σπουδαιότερο αγαθό του ανθρώπου, δεν έτυχε καμιάς φροντίδας από τους Υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και απαξιώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Πολλά … λόγια και μεγάλη διάλυση του κοινωνικού αυτού ιστού. Μέσα σε πέντε χρόνια οι Υπουργοί Ξανθός και Πολάκης έγιναν το καταστροφικό δίδυμο του ευπαθούς χώρου της Υγείας. Ιδίως ο Παύλος Πολάκης, ο προστατευόμενος του Τσίπρα, ασχολείται με οποιοδήποτε θέμα. Βρίζει Δικαστές και πολιτικούς, αλλά στον τομέα της Υγείας το έργο που έδωσε είναι Αρνητικό. Σ’ αυτό το κύκλωμα της διάλυσης έχει μεγάλη ευθύνη και ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, όπως έχουν βέβαια και όλοι οι βουλευτές και οι παράγοντες της Κυβέρνησης.
Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και ενώ οι πολίτες περιμένουν να γίνουν και Εθνικές εκλογές, στις 26 Μαΐου, ήρθε ο Παύλος Πολάκης, που καπνίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί, γράφοντας νόμους, δημοσιογράφους και πολίτες στα … παλιά του τα παπούτσια, με την ανεπανάληπτη ατάκα «Σας … έχω». Ήρθε λοιπόν αυτός να δηλώσει πολύ πρόσφατα, πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στο Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας) ή όπως λένε κάποιοι άλλοι να «αναδιαρθρώσουν το ΕΚΑΒ».
Τώρα, που είναι ένα βήμα πριν την πολιτική τους συντριβή, τώρα θυμήθηκαν την Υγεία των πολιτών; Είναι πολύ αργά. Τώρα που το σύστημα Υγείας έχει …καθίσει, που υπάρχουν εκατοντάδες κρεβάτια κλειστά στις Μ.Ε.Θ., λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών, τώρα, που οι ασθενείς πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα από μία γρίπη, τώρα που γέμισαν με ράντζα οι διάδρομοι των Νοσοκομείων, τώρα που 10.000 γιατροί έγιναν Μετανάστες, τώρα που οι χώροι Υγείας δεν έχουν προσωπικό, τώρα θυμήθηκαν οι … Φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ     να ασχοληθούν με το Ε.Σ.Υ.;
Όταν οι περισσότεροι Διοικητές Νοσοκομείων προσελάμβαναν γιατρούς κατά παράβαση κάθε ηθικής και κάθε νομιμότητας, που ήταν αυτοί οι Φωστήρες, οι ανευθυνοϋπεύθυνοι Υπουργοί και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Κοίταζαν να περάσουν καλά αυτοί, οι οικογένειές τους και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Αγνοούσαν τις εκατοντάδες διαμαρτυρίες των οργανώσεων και τις καταγγελίες του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Κρατούσαν στις θέσεις των Νοσοκομείων ακόμη και ανθρώπους, που έτρωγαν ξύλο με το τσουβάλι, όχι φυσικά για λόγους Υγείας. Που ήταν τότε;
Τώρα που τα … ψωμιά τους τελειώνουν, θυμήθηκε και η Διοίκηση του Γ.Ν.Τρικάλων νε στείλει δελτίο τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. με τον τίτλο «ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΕΣ» για να δικαιολογήσει μεγάλες πιστώσεις ύψους 1.248.237, 47 ευρώ, για το οικονομικό έτος 2019, μιλώντας για την «αναβάθμιση του Νοσοκομείου»  Αυτά έγιναν ύστερα από καταγγελία-αποκάλυψη τοπικού Μ.Μ.Ε. Δηλαδή το Γ.Ν.Τρικάλων ήταν ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ; Αυτό έγραφαν πολλοί στα Τρίκαλα. Η πληρωμή, για την καταχώριση στα τοπικά Μ.Μ.Ε., θα γίνει από την τσέπη της ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ Διοίκησης του Νοσοκομείου ή θα την πληρώσει και αυτή μαζί με όλα τα’ άλλα ο Λαός ή θα την καταβάλει το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΤΡΙΚΑΛΑ»;
Να γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα για την Υγεία, που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Η όλη φιλοσοφία του προγράμματος βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: Πρόληψη, Περίθαλψη με Αξιοπρέπεια και Φροντίδα για τους ασθενείς και ευάλωτους πολίτες. Μίλησε για συνεργασία του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και για την δημιουργία ενός σύγχρονου Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.).
Το πρόγραμμα έγινε με την συνεργασία πολιτικών, γιατρών, νοσηλευτών ιδρυμάτων και πολιτών για να υπηρετήσει τις ανάγκες του Λαού. Η πρόταση είναι θετική και κοστολογημένη και ο κάθε πολίτης μπορεί να επιλέγει και ιδιώτες γιατρούς. Επίσης επέμενε για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού νόμου σε όλους τους Δημόσιους κλειστούς χώρους..
Η Υγεία είναι πολύτιμο ΑΓΑΘΟ, που η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει για όλους τους πολίτες. Το Ε.Σ.Υ. αλλάζει Σελίδα … !