Με μια μεγάλη ενημερωτική – βιωματική εκδήλωση ο Δήμος Τρικκαίων επανεκκινεί τον εθελοντισμό για την ΚΑΡΠΑ. Με κεντρικό σύνθημα «ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ των Τρικάλων μπορούν ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ μια ζωή!» μετέχει στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου. Ετσι, δύο ημέρες πριν (στις 14 Οκτωβρίου) συνδιοργανώνει με τους Εθελοντές Τρικάλων και το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού, εκδήλωση για όλους και από όλους. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Ασκληπιού (ή στο κλειστό της Μπάρας σε περίπτωση κακοκαιρίας), θα πραγματοποιηθούν:
– εκπαίδευση εθελοντών της πόλης για την ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
– παρουσίαση του συστήματος Plision, που αφορά στη διασύνδεση εθελοντών (με πρώτη δράση την ΚΑΡΠΑ).
Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους των Τρικάλων, προκειμένου να εκπαιδευθούν δωρεάν. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων ήδη έχει εξοπλίσει με δέκα απινιδωτές (αποτέλεσμα χορηγιών και δωρεών) πολυσύχναστους χώρους των Τρικάλων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευθεί πάνω από 3.500 πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια. Στόχος, πλέον, είναι, να αυξηθεί αυτός ο αριθμός. Σε αυτή την ενέργεια – εκδήλωση, θα συνδράμουν επίσης:
– ΕΕΕΠΦ Θεσσαλίας
- ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.
Επίσης, θα υπάρξει και μια τρίτη δράση: η καταγραφή σε επίσημο μητρώο, σε συνδυασμό με το Plision, των εθελοντών – εκπαιδευτών ΚΑΡΠΑ, με στόχο να υπάρχει άμεση διασύνδεσή τους.
Ο Δήμος Τρικκαίων, πρωτοπόρος σε ζητήματα πρόληψης, καλεί όλους τους πολίτες των Τρικάλων και των χωριών, να μετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση, που αποτελεί το βασικό βήμα για άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.