Να καθησυχάσουμε τις αγορές ή να πείσουμε έμπρακτα τους έλληνες πολίτες – τους συνταξιούχους – τις οικογένειές τους – τα Ευρωπαϊκά Όργανα - την υγιή επιχειρηματικότητα [ ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα;
Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε και επίσημα, στην αντιπροσωπεία των δανειστών και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, τη πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να καταργήσει τη νομοθετική ρύθμιση για περικοπή των προσωπικών διαφορών στις συντάξεις. Η αιτιολόγηση ήταν σαφέστατη. Το μέτρο είναι αχρείαστο δημοσιονομικά, δεν είναι διαρθρωτικό, δεν συμβάλλει στην επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων, είναι αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό, ο προϋπολογισμός εσόδων και δαπανών του 2019 τεκμηριώνει την δυνατότητα να μην εφαρμοστεί … Επί πλέον, η κατάργηση αποτελεί επιλογή και των άλλων Ελληνικών Κομμάτων. Η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛΛ, το ΚΚΕ, κατέθεσαν ήδη προτάσεις νόμου για την κατάργησή του.
Το πρόβλημα λοιπόν καθίσταται καθοριστικό για τις αντιλήψεις των δανειστών σχετικά με την ορολογία « ενισχυμένη εποπτεία» της ελληνικής οικονομίας στη νέα εποχή, στη περίοδο μετά την επίσημη λήξη των μνημονιακών προγραμμάτων. Εάν εννοούν ότι θα συνεχίσουν να επεμβαίνουν με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις - νεοφιλελεύθερες δοξασίες - λαθεμένους πολλαπλασιαστές, στον έλεγχο των οικονομικών επιλογών των Ελληνικών Κυβερνήσεων, τότε σηματοδοτούν τη πρόθεσή τους να διαιωνίσουν την ασφυκτική κηδεμονία τους σε μια Ελλάδα που την θεωρούν οικονομικό προτεκτοράτο - αποικία χρέους.

Ουσιαστικά αντί να διευκολύνουν τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην οικονομική εξυγίανση – στην ενάρετη περίοδο, χωρίς σπατάλες – μίζες – διαφθορά - μεγάλα φαγοπότια – παράνομες « διευκολύνσεις» - διαπλοκές - σκανδαλώδη διαχείριση του δημοσίου χρήματος… δείχνουν να εννοούν ότι η ενισχυμένη εποπτεία της τήρησης των συμφωνηθέντων θα είναι η εμμονή τους σε μέτρα και « μεταρρυθμίσεις» που εμποδίζουν την ολιστική ανασυγκρότηση, τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.
Ο κ.Γιούνκερ, ο κ.Σεντένο, ο κ.Ταγιάνι, ο κ.Σόλτς, ο κ.Μοσκοβισί, ο κ.Ρέγκλινγκ και αρκετοί άλλοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Ενωμένη Ευρώπη, ορκίζονται ότι αγαπάνε την Ελλάδα, ότι σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ας το αποδείξουν… Το ζήτημα της δυνατότητας της Ελλάδας να αξιολογεί, να αποφασίζει κυρίαρχα στην ιεράρχηση των εσόδων και των δαπανών της, καθίσταται καθοριστικό για το μέλλον μιας Ενωμένης Ευρώπης που αμφισβητείται – που θεριεύει ο εθνικολαϊκισμός και η Ακροδεξιά – που ενισχύονται οι αποσχιστικές τάσεις και που μπορεί να παραμείνει Ενωμένη μόνον ως Ευρώπη της Ανθρωπιάς …


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ –
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ