Με 50.000€ ξεκινά το πρώτο έργο για το δεύτερο στη σειρά αθλητικό πάρκο της πόλης. Πρόκειται για τον νέο περιπατητικό διάδρομο στο Αθλητικό Πάρκο Σωτήρας, που αποτελεί ακόμη έναν χώρο άθλησης, αναψυχής και «απόδρασης» που δημιουργεί ο Δήμος Τρικκαίων για τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές.
Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου στο δυτικό άκρο της πόλης, στη Σωτήρα, ο Δήμος Τρικκαίων κατασκευάζει τον «δεύτερο Αη Γιώργη», για να ενισχύσει την επαφή όλων με την άθληση. Την Παρασκευή 13 Απριλίου υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και εκπρόσωπο της εταιρείας (Α.ΛΙΤΟΥ-Γ.ΓΚΕΚΑΣ Ο.Ε.), η σχετική σύμβαση, ύψους 49.601,71€, για το έργο με τον τίτλο «Περιπατητικός διάδρομος για το αθλητικό πάρκο Σωτήρας».
Μέρος της διαδροµής κατασκευάζεται παράλληλα µε τµήµα της περίφραξης του αθλητικού πάρκου, ενώ ο υπόλοιπος διάδροµος διαµορφώνεται εντός του παρακείµενου υφιστάµενου χώρου αναψυχής . Ο διάδροµος θα είναι συνολικού µήκους περίπου 1000 µ. και πλάτους 1,80 µ. Θα γίνουν οι απαραίτητες εκσκαφές και επιχώσεις, για να στρωθεί ο διάδρομος με το κατάλληλο υλικό, ενώ στη συνέχεια ο διάδροµος θα εγκιβωτιστεί αµφίπλευρα µε πρόχυτο κράσπεδο κήπου. Βεβαίως,  προβλέπεται ο φωτισµός του διαδρόµου µε την εγκατάσταση φωτιστικών σωµάτων κατά µήκος αυτού.


Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες προβλέψεις του Δήμου Τρικκαίων, δηλαδή για τη δημιουργία:
Τριών γηπέδων ποδοσφαίρου σε έκταση που έχει ήδη παραχωρηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στον ερασιτέχνη ΑΟΤ
Ενός τέταρτου γηπέδου ποδοσφαίρου για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για όσους το επιθυμούν.
Δύο γηπέδων μπάσκετ
Δύο γηπέδων τένις
Χώρων αποδυτηρίων
Σημειώνεται ότι ήδη ο Δήμος Τρικκαίων επέλυσε και το θέμα της Αποχέτευσης στη Σωτήρα με 500.000€. Επίσης, πήρε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο. Και επειδή ο χώρος του νέου αθλητικού πάρκου βρίσκεται δίπλα από το σχολείο, η ασφαλής μετάβαση όλων στο πάρκο θα είναι πλέον εξασφαλισμένη.
Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες για το πάρκο Σωτήρα, σε συνδυασμό με τα έργα στο «νησάκι» του Αγιαμονιώτη, πίσω από τον μύλο Ματσόπουλου, η πόλη των Τρικάλων θα διαθέτει τρία διαφορετικά πάρκα – χώρους άθλησης και αναψυχής, ελεύθερα για όλους και καταλλήλως διαμορφωμένα.