Τη στήριξή τους στον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημ. Παρθένη εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι διευθυντές των κλινικών. Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
Με αφορμή τα όσα βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων κατά το τελευταίο διάστημα:
1) Έχουν αναπτυχθεί νέες Κλινικές και Τμήματα όπως Πνευμονολογική, Ψυχιατρική Κλινική, Τμήμα Βρογχοσκοπήσεων, Ενδοσκοπήσεων (Κολποσκοπήσεις, Γαστροσκοπήσεις, Κολονοσκοπήσεις, Κυστεοσκοπήσεις) όπως και Τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου.
2) Έχουν προσληφθεί Ιατροί σε νέες Ειδικότητες όπως Γαστρεντερολόγος, Νευρολόγος, Παιδοψυχίατρος, ενώ τα ήδη λειτουργούντα Τμήματα έχουν ενισχυθεί με νέες προσλήψεις.
3) Ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός έχει ενισχυθεί, νέα πρωτοπόρα μηχανήματα έχουν αγοραστεί και λειτουργούν ή πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα.
4) Ουδεμία έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού παρατηρήθηκε με αποτέλεσμα να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου σε αντίθεση με όμορα Νοσοκομεία.
5) Η συνολική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων έχει πλέον αναβαθμιστεί . Αυτό οφείλεται τόσο  στην προσπάθεια της Διοίκησης, όσο και στο έργο και την σημαντική προσφορά όλου του Προσωπικού του Γ.Ν. Τρικάλων κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
6) Η εικόνα διάλυσης όπως παρουσιάζεται δυστυχώς από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αδικεί κατάφορα τη λειτουργία του Νοσοκομείου, τις υψηλές Υπηρεσίες Υγείας που παρέχει, όπως και το κλίμα συναδελφικότητας και συνεργασίας ανάμεσα στο Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό.
Ωστόσο, όπως σε κάθε μεγάλο Οργανισμό, υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που πρέπει να αλλάξουν και να βελτιωθούν αλλά αυτό πρέπει να γίνει κάτω από αυστηρά εσωτερικές διαδικασίες του Ιδρύματος.
Οι υπογράφοντες Συντονιστές και Υπεύθυνοι Διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων
•         Δ. Πλατογιάννης       Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής
•         Σ. Τσουρβάκας          Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα, Υπεύθυνος Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής
•         Θ. Παραφόρου         Συντονίστρια Διευθύντρια ΜΕΘ
•         Α. Μπαμπάνης         Συντονιστής Διευθυντής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής
•         Κ.Μπαμπαλιάρης    Υπεύθυνος Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής
•         Δ. Παπαγόρας          Υπεύθυνος Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής
•         Σ. Ντούβλη                Υπεύθυνη Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος
•         Ι. Ρεμπάπης              Υπεύθυνος Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής
•         Π. Φούντα                Υπεύθυνη Διευθύντρια Μονάδος Τεχνητού Νεφρού