Η ακμή αντιμετώπιση www.my-pharmacy.gr/tag/akmi-antimetwpisi της δε χρειάζεται βιαστικές κινήσεις. Εφόσον καθαρίζετε σε βάθος και ενυδατώνετε σωστά και συχνά την επιδερμίδα σας, θα καταφέρετε να απαλλαγείτε πιο γρήγορα από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

Τα κύρια συμπτώματα της ακμής, είναι τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια. Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Σε κάθε περίπτωση, για την θεραπεία της είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών προϊόντων ρύθμισης του σμήγματος. Υπάρχουν διάφορα είδη ακμής. Μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή φαγεσώρων (μαύρων και λευκών στιγμάτων). Αυτή ονομάζεται μη φλεγμονώδης ακμή.

Ωστόσο, ενδέχεται να συνοδεύεται από σπυράκια και μεγαλύτερες αλλοιώσεις. Σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, ένα βακτήριο που υπάρχει φυσιολογικά στην επιδερμίδα και ονομάζεται P.acnes, μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να δημιουργήσει φλεγμονώδεις ουσίες. Εν συνεχεία, αυτές διαχέονται στις στοιβάδες που βρίσκονται από κάτω. Αυτή είναι η φλεγμονώδης ακμή.

Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο, είναι να συνυπάρχουν αυτές οι δύο μορφές ακμής. Παρουσιάζεται σχεδόν στο 60% των περιπτώσεων. Αρκετοί είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση αλλοιώσεων ακμής. Οι ορμονικές διαταραχές (εφηβεία, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, εγκυμοσύνη, κ.ά.), το άγχος και η κόπωση, μπορούν να οδηγήσουν σε υπερπαραγωγή σμήγματος και ανάπτυξη βακτηρίων. Όταν το σμήγμα δεν μπορεί πλέον να ρεύσει  κανονικά, κλείνουν οι πόροι του δέρματος και εμφανίζονται σπυράκια και στίγματα.

Για να αποβάλλει την ακμή, η επιδερμίδα πρέπει να δεχθεί ήπιες φροντίδες. Είναι απαραίτητος ο καλός καθαρισμός της επιδερμίδας με ειδικό προϊόν για λιπαρό δέρμα. Επίσης χρειάζεται η σωστή και συνεχής ενυδάτωση της επιδερμίδας και η προστασία της από τον ήλιο. Τέλος, δεν πρέπει να σπάτε τα σπυράκια.