Μια νέα μεγάλη μονάδα υγείας στη Λάρισα, με το όνομα «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ», άνοιξε τις πύλες της για να παράσχει τις πολύ υψηλές υπηρεσίες της στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας. Η «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» στεγάζεται σε μια υπερσύγχρονη κτιριακή υποδομή, στελεχώνεται από άρτιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και διαθέτει σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Βρίσκεται στον δρόμο Λάρισας –Νίκαιας στο 4ο χιλιόμετρο. Φιλοδοξεί δε να εξελιχθεί σε ένα ογκολογικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης των μεγάλων αναγκών της ευρύτερης περιοχής σε ογκολογικές παθήσεις. Στόχος του κέντρου θα είναι και η περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους ογκολογικούς ασθενείς.
Πέραν των άλλων παθολογικών ειδικοτήτων ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στο νεφρολογικό τμήμα. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διαθέτει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Προσφέρει πλήρη θεραπευτική υποστήριξη όλων των νεφρολογικών παθήσεων, ενώ παράλληλα καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις όλων των ειδών αιμοκάθαρσης με καινοτόμο και ανθρωποκεντρική αντίληψη.
Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της πολυκλινικής οι υπεύθυνοι της νέας μονάδος υγείας, έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Οι στόχοι και οι επιδιώξεις της Μονάδας για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο χώρο της υγείας». O γιατρός κ. Έκτορας Νασιώκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, "στην προοπτική να εξελιχθεί η ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ σε ογκολογικό κέντρο της Περιφέρειας και η ολιστική , ολοκληρωμένη και δια βίου ουσιαστική ιατρική παρακολούθηση όλων των πολιτών που θα συνδεθούν μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ογκολόγος Νικόλας Κεντεποζίδης, ο οποίος τόνισε ότι  μας ενδιαφέρει «η θεραπευτική προσέγγιση του ασθενή, αυτή θα γίνεται πάντα εξατομικευμένα και σύμφωνα πάντα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα αλλά και με γνώμονα όλες τις νεωτέρες εξελίξεις και καινοτόμες θεραπείες, στις οποίες συμβαδίζουμε με όλα τα ανεπτυγμένα κράτη παγκοσμίως. Η ποιότητα ζωής του καρκινοπαθή είναι εξίσου σημαντική μέριμνα για μας και οι κατευθύνσεις στη θεραπεία συμπεριλαμβάνουν πάντα αυτό τον παράγοντα».
Ο νεφρολόγος Δημήτριος Καραθανάσης μιλώντας για τους νεφροπαθείς τόνισε ότι «η κλινική είναι φιλική προς τους νεφροπαθείς. Στόχος είναι η μονάδα τεχνητού νεφρού να ανταποκριθεί πλήρως προσφέροντας ακόμη και νυχτερινή αιμοκάθαρση που θα ανακουφίσει τους ασθενείς. Ο νεφροπαθής χρήζει σεβασμού». Τέλος ο ιδιοκτήτης Βιταλίνο Γατένιος τόνισε ότι «βασικός στόχος της πολυκλινικής είναι η ανθρωπιά. Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος. Εδώ σε αυτές τις ασθένειες οι άνθρωποι είναι ήρωες και θέλουμε να τους βοηθήσουμε».
Mε πληροφοριίες από tinealarissa.gr