Το ήθος του κ. Τσίπρα συνάντησε το ύφος του κ. Καμένου και μαζί έγιναν ένα είπε στην Βουλή την 27|11|2017 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης. Εννοούσε οτι το επίσημο ψεύδος, το οποίο μετήλθε και μετέρχεται ακόμη ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος τελεί σε αγαστή σύμπνοια με την χυδαία συμπεριφορά του κ. Καμένου, ο οποίος όταν δεν ασχολείται με την αντιευρωπαική συνομωσιολογία υβρίζει και αφήνει υπονοούμενα εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων ως άλλος Γκαίμπελς, ο οποίος έλεγε ''κατηγορείτε, κατηγορείτε στο τέλος κάτι θα μείνει''.
Η αγενής συμπεριφορά και η περιφρόνηση του αντιπάλου, η διακοπή του ομιλούντος και τα υπονοούμενα εναντίον του χωρίς αποδείξεις είναι στοιχεία παρακμής μιας κοινωνίας. Δείχνει μια κοινωνία η οποία δεν σκέπτεται πλέον και έχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των μελών της. Παρουσιάζονται τα άτομα-κοινωνούντες ως  ''άτομα θυμοειδή παρά λογικά'' όπως έλεγε ο Αριστοτέλης για να δικαιολογήσει την ανωτερότητα των Αρχαίων Ελλήνων απέναντι στους βαρβάρους. Τώρα όμως σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους, τους οποίους ονομάζουμε και...εταίρους, ποιος είναι αυτός που προτάσσει τους κανόνες της λογικής και ποιος υπακούει μόνον στο θυμικό του, εμείς ή οι απόγονοι των τότε βαρβάρων;
Η αγένεια και ο κακός λόγος κυριαρχούν σ'αυτή την χώρα και σε συνδυασμό με τον λα'ι'κισμό, δηλαδή την καταδίκη των ελίτ και την ταύτιση με κάθε απαίτηση που προέρχεται εκ των κάτω, έχουν στείλει στο πυρ το εξώτερον την κοινή λογική, την αστική ευγένεια και κυρίως την ικανότητα αυτού του λαού να αναδεικνύει αληθινούς ηγέτες με ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Ισως ένα από τα βασικότερα κριτήρια βάσει των οποίων θα έπρεπε να ψηφίζουμε τους αιρετούς κάθε βαθμίδος να είναι ο τρόπος με τον οποίον απευθύνεται στον πολιτικό του αντίπαλο. Εκεί φαίνεται το ήθος και το ύφος, ο χαρακτήρας και η συγκρότηση του καθενός, ο οποίος ζητά την ψήφο μας. Ενα άλλο σοβαρό κριτήριο θα έπρεπε να είναι το λεκτικό του, ο πλούτος των λέξεων και ο τρόπος που τις νοηματοδοτεί, όπως επίσης και η πλήρης απουσία αγγλικών λέξεων στον λόγο του. Οποιος εμβάλλει πολλά ''αγγλικά΄΄ στον λόγο του ένα πράγμα δείχνει. Δεν γνωρίζει ούτε αγγλικά, ούτε ελληνικά, στην πραγματικότητα είναι αγράμματος. Και παρόλα αυτά θέλει να μας κυβερνήσει. Αλήθεια, προσέξατε οτι το λεξιλόγιο του κυρίου Τσίπρα είναι πολύ φτωχό (αν δεν είναι καφενειακού τύπου) και οι μισές λέξεις του-κατά τα άλλα πατριώτη- κυρίου Καμένου είναι αγγλικές; Και όμως αυτό είναι το κυρίαρχο φαινόμενο στην σημερινή Ελλάδα.
Αν η παιδεία μας ήταν σωστή, αν οι Ελληνες εμάνθαναν σωστά τα ελληνικά και ιδιαίτερα τα αρχαία, αν τα παιδιά εδιδάσκοντο την Ιστορία από κατάλληλα καταρτισμένους καθηγητές, αληθινούς πατριώτες, ίσως μας ετύγχαναν και καλύτεροι ηγέτες. Η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε την εκπαίδευση και η άθλια μεταρρύθμιση προηγουμένως το 1976 του Γεωργίου Ράλλη να καταργήσει τα αρχαία ελληνικά από μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας θεωρώ οτι ευθύνονται μεγάλως για το φαινόμενο των Τσιπροκαμένων που μας κυβερνούν τώρα. Αυτή η χώρα αν δεν αποκαταστήσει την Γλώσσα και την Ιστορία της στα σχολεία της σωσμό δεν έχει και αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους οι αρμόδιοι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επαγγέλλονται ένα διαφορετικό ήθος και ύφος.
Ο γράφων δεν γνωρίζει αν η επί τόσα χρόνια συστηματική δυσφήμιση των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας μας είναι προδιαγεγραμμένο σχέδιο κατασκευής ενός λαού προβάτων ή ήταν προ'ι'όν καθαρής και άδολης βλακείας. Γνωρίζω όμως οτι η έξοδος από την παρακμή και την διάχυτη ηλιθιότητα περνάει αναγκαστικά μέσα από την αληθινή Παιδεία και αυτό ας έχουν υπόψιν τους οι όποιοι επιθυμούν μια άλλη πραγματικότητα.
Ιωάννης Ξηρός