Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτέλεσε και το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως τις τελευταίες ημέρες λόγω της ελεύσεως της Τιμίας Κάρας της Αγίας Βαρβάρας από τον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
Στον Όρθρο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενώ της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερούργησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και πλειάδος πρεσβυτέρων και διακόνων.
Τους χορούς των αναλογίων πλαισίωσε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών «ΆΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Χοβαρδά, Λαμπαδάριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης.
Από νωρίς προσήλθαν στον Ιερό Ναό ευσεβείς χριστιανοί και συμμετείχαν στην λατρευτική σύναξη της εκκλησίας μας.

Τον Θείο Λόγο, κήρυξε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας τονίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι καθώς σε λίγο διάστημα θα εορτάσει όλος ο Ελληνισμός αλλά και όλος ο ορθόδοξος κόσμος την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας.
Προ της απολύσεως ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία του, αλλά και για την ευγενή μεταφορά της Τιμίας Κάρας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών και συνεχάρη τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Κυριάκου για την επιτυχή διοργάνωση του προσκυνήματος όπως επίσης και του συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευθύς αμέσως έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε θερμά τον Παναγιώτατο και του μετέφερε τους αδελφικούς χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.