Πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 28-01-2017 στο Εμαννουήλειο Πνευματικό Κέντρο στον Τύρναβο η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου παρευρέθησαν πλήθος κτηνοτρόφων από όλη την Θεσσαλία. Στην γενική συνέλευση παρευρέθησαν και οι παρακάτω εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων από όλη την χώρα : Στέργιος Κύρτσιος (Βέροια), Ασπρουλάκης Αθανάσιος (Λαμία), Μολώνης Δημήτριος (Αγρίνιο), Σιδεροπούλου Ελπίδα (Σέρρες), Λιώλης Γεράσιμος (Ήπειρος) και Τσιγάρας Χρήστος (Γρεβενά). Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα τα παρακάτω θέματα:
1)Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με την κακοκαιρία και το βασικό αίτημα για άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων μέσω De Minimis.
2) Το φορολογικό και το ασφαλιστικό όπου θα είναι η ταφόπλακα των κτηνοτρόφων. Ιδιαίτερα στο θέμα του ασφαλιστικού συζητήθηκε η απαίτηση για αυτονόμηση του ΟΓΑ.
3) Διάφορα προβλήματα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων με την συνδεδεμένη, την εξισωτική παλαιότερων ετών και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έπαθαν ζημιά από τον καταρροικό πυρετό.
4) Συζητήθηκε το μεγάλο θέμα με τον ΕΛΓΑ και η πάγια θέση των κτηνοτρόφων για άμεσο διαχωρισμό του ΕΛΓΑ  σε αγροτικό και κτηνοτροφικό και αλλαγή του κανονισμού του.
5) Ενημερώθηκαν τα μέλη για την πορεία των συζητήσεων για την δημιουργία της διεπαγγελματικής στην Φέτα.
6) Διάφορες μορφές κινητοποιήσεων για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
Ομόφωνα η γενική συνέλευση αποφάσισε δυναμικό συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Λάρισα την Τρίτη 07-02-2017 και ώρα 11:00 το πρωί. Παράλληλα αποφασίστηκε να μην κλείσουμε δρόμους και δημιουργήσουμε πρόβλημα σε άλλους κλάδους και την μη συμμετοχή των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας στα μπλόκα. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι  των κτηνοτρόφων από όλοι την Ελλάδα συμφώνησαν την ίδια μέρα και ώρα να προβούν και αυτοί με τα μέλη τους σε συλλαλητήρια στις έδρες των περιφερειών και αντιπεριφερειών των περιοχών τους. Η βάση των αιτημάτων όλων των περιοχών θα είναι κοινή, θα αφορά τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας και θα είναι στην βάση των αιτημάτων που στείλαμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Αν δεν γίνουν δεκτά μέχρι τις 07-02-2017 αποφασίστηκε η κάθοδος των κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.
Το διοικητικό  συμβούλιο της Ομοσπονδίας θέλει να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της που παρευρέθησαν στην γενική συνέλευση καθώς και τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την χώρα που παρόλο τον άσχημο καιρό που επικρατεί μπόρεσαν να παρευρεθούν στον Τύρναβο. Τέλος καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της Ελλάδος σε δυναμικά συλλαλητήρια την Τρίτη 07-02-2017 και ώρα 11:00 στις έδρες των περιφερειών και αντιπεριφερειών.