Σε ένα παγωμένο γήπεδο και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ο ανώτερος Αστέρας Τρίπολης επικράτησε των Τρικάλων στο εθνικό στάδιο με 2-0 με γκολ που σημείωσαν οι Καλτσάς(38’) και Κώτσιρας (50’), παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες. Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση ο Σιδεράκης. Ο τερματοφύλακας του ΑΟΤ ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα του, αποσοβώντας σε αρκετές περιπτώσεις ένα τρίτο γκολ. Η ομάδα των Τρικάλων περιορίστηκε σε έναν αμυντικό ρόλο και έδειξε πως δεν είναι σε θέση να περιορίσει την ανωτερότητα των παικτών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.
Δοκάρι ο Δημούτσος, γκολ ο Καλτσάς
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ήταν εμφανείς στο γήπεδο των Τρικάλων, στο οποίο κατά μήκος της πλάγιας γραμμής υπήρχε αρκετός πάγος. Το συγκεκριμένο γεγονός πάντως δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Για την ακρίβεια επιχείρησαν να επιτεθούν, κυρίως με μακρινά σουτ βέβαια, καθώς δεν ήταν πολύ εύκολο με την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ο αγωνιστικός χώρος να δημιουργηθεί ορθολογική ανάπτυξη. Από την αντίπερα όχθη ο Αστέρας Τρίπολης περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΑΟΤ έδειχνε περισσότερο διάθεση να επιτεθεί, παρά ταύτα δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.
Μετά το πέρας των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών ο Αστέρας Τρίπολης έλαβε τα ηνία του αγώνα. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος χρησιμοποίησε τον Δημούτσο σε θέση επιτελικού μέσου, κάτι το οποίο προξένησε εντύπωση. Παρόλα αυτά ο έμπειρος μέσος προσπαθούσε να κινήσει τα «νήματα» για τους φιλοξενούμενους. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσαν να απειλήσουν ήταν κυρίως με μακρινά σουτ. Θετική παρουσία είχε και ο Ιωαννίδης, που προσπάθησε αρκετές φορές να απειλήσει. Μάλιστα ο Δημούτσος στο 30’ είχε δοκάρι με μακρινή προσπάθεια και εν τέλει οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους Αρκάδες.
Ο Ιωαννίδης έκανε το σουτ, ο Σιδεράκης απομάκρυνε ασθενώς και ο Καλτσάς από κοντά δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία για το 1-0. Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους το σκηνικό ήταν παρόμοιο, με τον Αστέρα Τρίπολης να δημιουργεί φάσεις, έχοντας μάλιστα μία διπλή κλασική ευκαιρία. Ο Σιδεράκης πάντως απέκρουσε τα τετ α τετ των Καλτσά και Κώτσιρα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι την εκπνοή του ημιχρόνου.


Άρχισε από εκεί που σταμάτησε ο Αστέρας Τρίπολης
Δυναμική ήταν η εκκίνηση του Αστέρα Τρίπολης μετά την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι με την έναρξη του δευτέρου μέρους πήραν την κατοχή της μπάλας και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Σιδεράκη. Η ευκολία με την οποία πατούσαν περιοχή οι ποδοσφαιριστές των Αρκάδων ήταν εμφανής, καθώς όποτε το επιθυμούσαν δημιουργούσαν ρήγματα στους αντιπάλους τους και το 50’ ήρθε και το 2-0. Ο Κώτσιρας έκανε το «μπάσιμο» από τα αριστερά, βγήκε απέναντι από τον Σιδεράκη και τον πλάσαρε υποδειγματικά για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε την δυνατότητα να διαχειριστεί έξυπνα το ματς, πραγματοποιώντας αλλαγές και ξεκουράζοντας παίκτες. Ο Δημούτσος που ήταν πολύ θετικός στην συνάντηση πέρασε εκτός ούτως ώστε να πάρει ανάσες. Μόνιμη πηγή κινδύνων για τους γηπεδούχους αποτελούσε ο Κώτσιρας. Ο άσος των Αρκάδων απειλούσε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσε, με τους αμυντικούς των Τρικάλων να αδυνατούν να τον σταματήσουν.
Το ματς κυλούσε και οι Αρκάδες είχαν σαφώς την υπεροχή του αγώνα, ενώ ο ΑΟΤ προσπαθούσε να ανεβάσει στροφές. Παρόλα αυτά ο Αθανασιάδης ήταν θεατής στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως στο 70’ αναγκάστηκε να επέμβει. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Λεάντρο έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Αστέρας πάντως δεν έδειχνε διατεθειμένος να ρίξει ρυθμό καθώς εξακολουθούσε να δημιουργεί προβλήματα στα καρέ του Σιδεράκη.
Ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε πολύ σημαντικές επεμβάσεις, κυρίως σε τετ α τετ και η αλήθεια είναι πως ο δείκτης του σκορ θα ήταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα εάν δεν ήταν τόσο καλή η παρουσία του. Το ματς είχε πάρει την κατεύθυνσή του και ο Γιώργος Γεωργιάδης έδειχνε να αποδέχεται την ήττα την ομάδας του. Εν τέλει έγιναν κάποιες φάσεις μέχρι την λήξη της αναμέτρησης, το σκορ δεν άλλαξε και οι Αρκάδες έλαβαν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Κίτρινες: 59’ Μπαστιάνος
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας) Βοηθοί: Λάμπρου (Αν. Αττικής), Τσολάκης (Αθηνών)
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Σανδραβέλης, Βέρτζος, Λεάντρο, Γκόλιας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Ρομπέρ (67’ Στεφάνοβιτς), Μπαϊκαρά, Αρναρέλλης( 46’ Μαρουκάκης), Γιαννιτσάνης (79’ Κουσκουνάς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Ιγκόρ (58' Μπαστιάνος), Ντουντού (71’ Χαμντανί), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (52’ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης, Κώτσιρας, Καλτσάς.

a-sports.gr