Με χιλιοειπωμένες ψεύτικες υποσχέσεις,  που τις έχουμε ξανακούσει από τόσους και τόσους κυβερνητικούς παράγοντες όλων των κυβερνήσεων, ανεξαρτήτου αποχρώσεως και προσήμου,  ήταν διακοσμημένη η περιοδεία της υφυπουργού Οικονομικών  Κ.Παπανάτσιου στα Τρίκαλα.
Τη στιγμή που  ξεκινούσε η πορεία εκτέλεσης του ληστρικού, για τη λαϊκή οικογένεια , κρατικού προϋπολογισμού  του 2017 , η υφυπουργός οικονομικών μοίραζε απατηλές υποσχέσεις για νέα χρονιά χωρίς φόρους!!! . Εκτός  κι αν η υπόσχεσή της απευθύνονταν στους συνήθεις και προνομιακούς συνομιλητές της κυβέρνησης , μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες, οπότε την παρεξηγήσαμε…
Όσοναφορα, πάντως,  το ήδη  λεηλατημένο εισόδημα μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της οποίας  υφυπουργός είναι η κ. Παπανάτσιου , είχε ξεκινήσει τη νέα φοροληστεία πριν την έλευση της ίδιας  στα Τρίκαλα.
 Έτσι, οι υποσχέσεις για χρονιά χωρίς φόρους το 2017, και ότι η νέα χρονιά θα ‘ναι καλύτερη από το 2016  μόνο ως μεγάλη κοροϊδία φαντάζουν στ’ αυτιά του Τρικαλινού λαού.
Επομένως,  η κ. υφυπουργός απέφυγε  «όπως ο διάολος το λιβάνι» να κάνει νύξη για τα χαράτσια που αυξήθηκαν  ή  κι αυτά που επιβλήθηκαν από την 1η Γενάρη, , προκειμένου να συγκεντρωθεί  νέο ζεστό χρήμα από τις τσέπες του λαού για τη στήριξη  των  μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων .
Ας πάρουμε μια γεύση απ΄ότι επιμελώς δεν ανέφερε η κ. υφυπουργός , αλλά θα το ζήσουμε  με ιδιαίτερη σκληρότητα στην καθημερινότητά μας: 
Καύσιμα κίνησης. Ο ΕΦΚ στη βενζίνη αυξήθηκε κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 67 στα 70. Στο πετρέλαιο κίνησης κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 33 στα 41. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης κατά 10 λεπτά, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.
Στη σταθερή τηλεφωνία, νέο τέλος 5% σε κάθε λογαριασμό, επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τιμολογίων. Πάνω σε αυτό θα φορτώνεται και ο ΦΠΑ, με την τελική επιβάρυνση να φτάνει στο 6%.
Ανατιμήσεις στον καφέ. Επιβλήθηκε ΕΦΚ, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι λιανικές τιμές από 10% μέχρι 20%.
Ανατιμήσεις στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού, με την αύξηση του ΕΦΚ, με την αναμενόμενη αύξηση να ξεπερνά το 0,50 ευρώ στο πακέτο.
Χαράτσι 10 λεπτά ανά ml υγρού, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με την επιβολή ΕΦΚ στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
 Σφίγγει ακόμη περισσότερο η θηλιά γύρω από τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» λαϊκών νοικοκυριών προς τον κρατικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Από 1/1/2017, η ρύθμιση για αποπληρωμή μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις θα χάνεται με οποιασδήποτε καθυστέρηση εξόφλησης νέων οφειλών.
 Οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, οι πλειστηριασμοί και άλλα μέτρα «αναγκαστικής εκτέλεσης», θα πάρουν το επόμενο διάστημα μαζικότερες διαστάσεις. Με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, έχει προβλεφθεί η καρατόμηση του ακατάσχετου ορίου μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ
Για να βελτιώσει την «εισπραξιμότητα» η κυβέρνηση, στοχεύει στη συγκέντρωση νέων και ληξιπρόθεσμων «οφειλών» από τα λαϊκά νοικοκυριά και όχι βέβαια στην πάταξη της επίσημης φοροδιαφυγής, στην οποία επιδίδεται αδιάλειπτα το μεγάλο κεφάλαιο.
Την ίδια ώρα, τα παζάρια  συγκυβέρνησης – κουαρτέτου, στα οποία έχει ενεργό ρόλο η κ. υφυπουργός  , πέρα από τα ζητήματα της δεύτερης «αξιολόγησης», περιλαμβάνουν την κατοχύρωση των «πρωτογενών πλεονασμάτων» σε βάθος χρόνου, που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 2028, τη χρονική επέκταση και «αναβάθμιση» του αυτόματου «δημοσιονομικού κόφτη» και, βέβαια, το ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού κρατικού χρέους και μάλιστα με ορίζοντα το 2060 κ.ά.
Όλα αυτά προμηνύουν μέτρα και μνημόνια διαρκείας για το λαό, θυσίες δίχως τέλος για το στόχο της ρύθμισης του χρέους και την καπιταλιστική ανάκαμψη, από την οποία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Μπροστά στα νέα βάρη που φέρνει το ξεκίνημα της  νέας χρονιάς, αλλά και τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ο λαός έχει μια επιλογή: Να μην αποδεχτεί την ολική φτώχεια και εξαθλίωσή του, να γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που μαλώνουν για το ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα τις αναδιαρθρώσεις του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κουαρτέτου. Να απαντήσει με την οργάνωση της πάλης του, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ, για να υπάρχει πραγματική ανακούφιση, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ