Σε μια ακτιβιστική ενέργεια προχώρησαν σήμερα το απόγευμα μέλη της Λαϊκής Ενότητας Τρικάλων προχωρώντας στη ρίψη φυλλαδίων έξω από το Επιμελητήριο Τριικάλων όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των τοπικών φορέων με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Τα φυλλάδια στρέφονταν εναντίον της ασκούμενης πολιτικής της κυβέρνησης που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως σημειώνεται στο σχετικό κείμενο της ΛΑΕ Τρίκαλων «σήμερα 2 Ιανουαρίου η ΛΑ.Ε Τρικάλων πραγματοποίησε ακτιβισμό στο Επιμελητήριο Τρικάλων με ρίψη φυλλαδίων ενάντια στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική.
Με την έναρξη της νέας χρονιάς ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων και νέων φόρων θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην χώρα μας.
Μόνο ως υποκρισία μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου στα Τρίκαλα και οι συναντήσεις της με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς την ίδια στιγμή που η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα οδηγήσει  σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Η ΛΑ.Ε αγωνίζεται για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικά μετώπου όλων των ανυπότακτων αριστερών, αντιμνημονιακών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που, στη βάση μιας ριζοσπαστικής και βιώσιμης εναλλακτικής πρότασης, μπορεί να δώσει νέα ελπιδοφόρα διέξοδο για τον λαό, τη νεολαία και τη χώρα.
Βασικά σημεία της εναλλακτικής πρότασης της ΛΑ.Ε είναι η ακύρωση
των μνημονίων ,η έξοδος από την ΟΝΕ και η μετάβαση  σε εθνικό νόμισμα, η σύγκρουση με την Ε.Ε ,η διαγραφή του δημοσίου χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η διευρυμένη "σεισάχθεια" στα ιδιωτικά χρέη για τα φτωχά   λαϊκά    στρώματα και τους ανέργους  και ένα πρόγραμμα παραγωγικών επενδύσεων και παραγωγικού μετασχηματισμού  της οικονομίας».