Επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, οι οποίοι θα χρειαστούν τις υπηρεσίες των Κέντρων Υγείας στα χειμερινά θέρετρα, εκφράζει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΕΣΥ.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνει πως οι ελλείψεις και τα προβλήματα επιβαρύνουν τη λειτουργικότητα των μονάδων. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας Πύλης και Καλαμπάκας σύμφωνα με την Ομοσπονδία.
Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"-Κ.Υ. ΠΥΛΗΣ (ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ): Το Κ.Υ.ΠΥΛΗΣ καλύπτει μια μεγάλη ορεινή τοποθεσία με αρκετή επισκεψιμότητα όλο τον χρόνο λόγω ύπαρξης ορεινών χωριών που γεμίζουν από κόσμο το καλοκαίρι αλλά και των χειμώνα η τουριστική κίνηση αυξάνεται λόγω ύπαρξης του χιονοδρομικού κέντρου στην Ελάτη (Περτούλι)
Στο Κ.Υ. υπάρχει ασθενοφόρο με πλήρωμα του ΕΚΑΒ που δεν μπορεί να καλύψει πολλές φορές την 24ωρη βάρδια με αποτέλεσμα τα κενά αυτά να καλύπτονται από το ΕΚΑΒ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Η απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο ως το Κ.Υ. είναι ½ ώρα και από εκεί για το Νοσοκομείο είναι 20 λεπτά.
Το Κ.Υ. το καλύπτουν Ιατροί Γενικής Ιατρικής, υπάρχει επίσης Ιατρός Γενικής Ιατρικής στην Ελάτη ,αγροτικός Ιατρός στο Νεραιδοχώρι (κοντινό τουριστικό χωριό ) και τέλος Ιατρός στο χιονοδρομικό κέντρο με παρέμβαση του Δήμου Πύλης. Δεν υπάρχει στο Κ.Υ. Καρδιολόγος ,Ορθοπεδικός και δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό λόγω μη ύπαρξης χειριστού (συνταξιοδοτήθηκε) με αποτέλεσμα αν μεταφέρονται στο Γ .Ν. Τρικάλων
-Κ.Υ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ: Το Κ.Υ.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ καλύπτει μια μεγάλη τοποθεσία με αρκετή επισκεψιμότητα από εξωτερικό και εσωτερικό όλο τον χρόνο, λόγω των Μετεώρων. Στο Κ.Υ. υπάρχει ασθενοφόρο με πλήρωμα του ΕΚΑΒ που δεν μπορεί να καλύψει την νυχτερινή βάρδια λόγω έλλειψης προσωπικού. Η απόσταση από το Κ.Υ. προς το Νοσοκομείο είναι 20 λεπτά. Υπηρετούν 5 Ιατροί Γενικής Ιατροί και 3 στα περιφερειακά Ιατρεία. Υπάρχει έλλειψη σε Καρδιολόγο Ορθοπεδικό, ο Ακτινολόγος Τρίτη –Πέμπτη είναι στο Νοσοκομείο. Η Παιδίατρος που προσλήφθηκε στο Κ.Υ. εδώ και 1 χρόνο είναι μετακινημένη στο Νοσοκομείο. Σήμερα υπάρχουν 1476 παιδιά-βρέφη στην Καλαμπάκα".