Στον Πειραιά κατέφθασε σήμερα το απόγευμα με τιμές αρχηγού κράτους, η πρωτότυπη Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής από το νησί της Πάρου, επί τι ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016».
Την εικόνα της Παναγίας υποδέχτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, όσο και οι αρχές της πόλεως, ο κλήρος και ο λαός.
Ακολούθησε Λιτανευτική Πομπή προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς. Εκεί η Εικόνα θα παραμείνει έως και τις 27 Οκτωβρίου, όπου θα τεθεί προς προσκύνηση και Αγιασμό των ευλαβών χριστιανών, ώσπου να αποχωρήσει ξανά για το νησί της Πάρου.
Η Παναγία της Εκατονταπυλιανής, εξήλθε για πρώτη φορά από τα όρια της Νήσου Πάρου, πριν από 22 χρόνια, με προορισμό την Θεσσαλονίκη και σήμερα μετά από τόσα χρόνια, είναι η δεύτερη φορά που εξέρχεται, με προορισμό τον Πειραιά και το Λεκανοπέδιο της  Αττικής.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό Θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες. Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, έτσι ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να έχουν την δυνατότητα να μπορούν να προσκυνήσουν την Παναγία.

Βόπης Αναστάσιος