Συζήτηση για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις ζητά με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 19-9-2016. Συγκεκριμενα αναφέρει: «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το τελευταίο διάστημα διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας προκάλεσαν για άλλη μια φορά τεράστιες καταστροφές. Αναφορά γίνεται για την περιοχή του δήμου Παλαμά Καρδίτσας, της περιοχής Καλαμπάκας Τρικάλων, τις παραπήνειες περιοχές (Βαλομάνδρι, Φωτάδα, Παραπόταμος), καθώς επίσης και σε άλλα χωριά του νομού Τρικάλων,(Ρίζωμα, Πλάτανος, Γενέσι και αλλού).
Σπίτια πλημμύρισαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, ποιμνιοστάσια καταστράφηκαν μαζί και ζώα που πνίγηκαν, ενώ μεγάλες ζημιές έγιναν στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές.
Οι μεγάλες καταστροφές δεν μπορούν να αποδοθούν στην πρωτοφανή, πράγματι βροχόπτωση. Οι καταστροφές δεν ήταν αναπόφευκτες. Η έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, όπως και η έλλειψη καθαρισμού των ρεμάτων, των καναλιών και των ποταμών είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν στην καταστροφή. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται πλημμύρες στις προαναφερόμενες περιοχές. Εξάλλου το ζήτημα των ζημιών και των αντιπλημμυρικών έργων το  φέραμε σαν θέμα συζήτησης στο ΠΣ τον περασμένο Μάη
Ταυτόχρονα αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία.
Την ίδια ώρα η ΕΕ, όπως επανειλημμένα έχουμε αναδείξει ως “Λαϊκή Συσπείρωση”, δεν θεωρεί επιλέξιμα τα αντιπλημμυρικά έργα και δεν χρηματοδοτούνται από τα ταμεία της, που δημιουργούνται με χρήματα του λαού. Μάλιστα, χαρακτηρίζονται ως μη παραγωγικά, αφού δεν εξασφαλίζουν κέρδη και ανταγωνιστικότητα στο κεφάλαιο
Παράλληλα, ακολουθείται πολιτική φορολεηλασίας για τα λαϊκά στρώματα, αναγκάζεται ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει, για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα έργα, με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και όχι αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω, ζητούμε να εισάγετε ως θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας  την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας με πλήρη αναφορά όλων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα και αυτών που σχεδιάζονται ,καθώς και τις πρωτοβουλίας που προτίθεται να πάρει η περιφερειακή αρχή για, την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και την άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών.»
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΑΣΤΕΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΑΣ