Το  περασμένο Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιουλίου  έγινε στη Λάρισα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Νέων Ανδρών – Γυναικών (αθλητές-τριες κάτω των 23 χρόνων).
Στο πρωτάθλημα αυτό οι αθλητές του Ιστορικού Συλλόγου ξεπέρασαν τους αυτούς τους και οδήγησαν με την απαράμιλλη  εμφάνισή τους τον Γ.Σ.Τρικάλων στην κορυφή του Ελληνικού Στίβου  για ακόμη μία φορά.
Παρά τις κακές κλιματολογικές  συνθήκες που επικρατούσαν λόγω ζέστης οι αθλητές του Γ. Συλλόγου έκαναν παραπάνω από ένα αγώνισμα μη υπολογίζοντας τα κόστη των προσπαθειών τους σ’ ένα τόσο ανταγωνιστικό   πρωτάθλημα  όπως είναι αυτό των ‘εικοσαετών’. Και βέβαια αυτό μεταφράστηκε σε πολύτιμους βαθμούς για τον Σύλλογο που τον οδήγησαν στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας και στην 1η μεταξύ των συλλόγων της επαρχίας στην κατηγορία των Νέων - Ανδρών.
Ηταν μια ακόμη γιορτή του ελληνικού στίβου λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, στην οποία συμμετείχαν με εντυπωσιακό τρόπο οι αθλητές του Ιστορικού Συλλόγου, ο οποίος  τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 120 χρόνια μιας εξαίρετης αθλητικοκοινωνικής προσφοράς στον τόπο μας, στην χώρα μας αλλά και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα με τις αναρίθμητες επιτυχίες των αθλητών του.
Αυτή την παράδοση που όλες οι γενιές των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων φροντίζουν να διατηρούν με    αυταπάρνηση τη  διατήρησε και η νέα γενιά των αθλητών του. Αξίζει να υπογραμμιστεί με έμφαση ότι οι ίδιοι αθλητές δήλωσαν με ενθουσιασμό  να πάρουν μέρος σε περισσότερα του ενός αγωνίσματα.
Στο διήμερο αυτό την παράσταση έκλεψε για ακόμη μία φορά ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ κερδίζοντας την 3η θέση στα 400μ με χρόνο 48΄΄79 (το πρωί στον προκριματικό ήρθε 2ος με χρόνο 49΄΄59) και την 1η θέση, όπως αναμένονταν, στα 400μ με εμπόδια με χρόνο 52΄΄86.  Σε κάθε αγώνα του δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι αυτός είναι ο φυσικός διάδοχος ενός άλλου μεγάλου αθλητή καταγόμενου από τα Τρίκαλα, του Περικλή Ιακωβάκη. Ο Κώστας  έτρεξε και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ όπου ο Γ.Σ.Τρικάλων πήρε με άνεση την 1η θέση.
Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ πήρε μέρος όπως και ο Νάκος σε  3 αγωνίσματα. Στα 400μ (δεν είναι το αγώνισμά του) στα 800μ και  στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. Στο δρόμο των 400μ πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος αφού ήρθε 2ος στη σειρά του στον προκριματικό με χρόνο 49΄΄98.Στον τελικό  πήρε την 10η θέση με χρόνο 50΄΄15. Στο δρόμο των 800μ πήρε την 4η θέση με 1΄57΄΄80. Ο Ευτύχης πήρε μέρος και στην σκυταλοδρομία 4Χ400μ στην οποία ο Γ.Σ.Τρικάλων διατηρεί  τα σκήπτρα  εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΓΟΣ έκανε από τον Ιούνιο και μετά το τρίτο συνεχόμενο ατομικό ρεκόρ στο δρόμο των 400μ. Η μεγάλη επιτυχία ήταν εκτός της ατομικής επίδοσης, ότι προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 50΄΄33 αφού το πρωί ήρθε 3ος στη σειρά του με 50΄΄68. Ο Λαγός πήρε μέρος και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ όπου συνέβαλε όπως και οι άλλοι αθλητές αποφασιστικά στην κατάκτηση της 1ης θέσης. Ο Μπάμπης ταλαιπωρήθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα από τραυματισμούς. Είναι ένας αθλητής που πιστεύεται ότι στα χρόνια που έρχονται θα κάνει πολύ καλές επιδόσεις στο δρόμο των 800μ που είναι το αγώνισμά του αλλά και στο δρόμο των 400μ.
Ο  ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ προερχόμενος από ένα πρόσφατο τραυματισμό έκανε ηρωική προσπάθεια μετέχοντας στα 400μ, στα 200μ και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ με αντίστοιχους χρόνους 51΄΄41 και 23΄΄22. Ο Γιώργος  μετείχε ως πρώτος σκυταλοδρόμος στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ όπου και αυτός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.
 Εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση  πραγματοποίησε η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ του Γ.Σ.Τρικάλων. Ο Γ.Σ.Τρικάλων τα τελευταία χρόνια επέβαλλε ένα ιδιότυπο καθεστώς σε ότι αφορά την 1η θέση σε πανελληνίους αγώνες στο αγώνισμα αυτό σε σημείο που οι προπονητές των άλλων συλλόγων να θεωρούν πριν από τους αγώνες   σίγουρη  την κατάκτηση της 1ης   θέσης από  τον Γ.Σ.Τρικάλων. Τα προγνωστικά για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκαν  πανηγυρικά. Η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ  του Γ.Σ.Τρικάλων  αποτελούμενη από τους Γ. ΤΟΥΛΟΥΜΗ, Κ. ΝΑΚΟ, Χ. ΛΑΓΟ και Ε. ΣΟΥΛΙΩΤΗ κέρδισε με άνεση την 1η θέση με χρόνο 3΄18΄΄15. Η ομάδα αυτή με διαφορετική σύνθεση γράφει εδώ και αρκετά χρόνια τη δική της ιστορία. Η αρχή έγινε με τους  τρεις της οικογενείας ΝΑΚΟΥ (τον ΘΑΝΑΣΗ, τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και τον ΚΩΣΤΑ), τον Χ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ, τον Δ. ΖΩΓΡΑΦΟ  και τους άλλους  για να φτάσουμε στην προχθεσινή νέα επιτυχία.
Η νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των  αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων είναι το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης δουλειάς που γίνεται στο Σύλλογο. Μιας δουλειάς που ξεκινάει από τις Ακαδημίες του Συλλόγου μέχρι τους αθλητές υψηλών επιδόσεων. Πίσω από αυτές τις επιτυχίες των αθλητών  σημαντική συμβολή έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου  και ιδιαίτερα ο  Δημήτρης Χαχάμης αρωγός  στις  προσπάθειές των αθλητών. Αλλά στη μεγάλη οικογένεια του Γ.Σ.Τρικάλων  υπάρχει και  το  εξαιρετικό προπονητικό δυναμικό το οποίο οδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στις επιτυχίες. Η  Φιλιώ Αγγελάκη, η Βίβιαν Γρατσάνη, η Τασούλα Μυλωνά, ο Βασίλης Βουτσελάς και ο Δημήτρης Σούλας  είναι αυτοί που έχουν την προπονητική καθοδήγηση των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων.