Σκόρπισε χαμόγελα και υποσχέσεις η εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων στο Πρωτάθλημα  Παμπαίδων – Παγκορασίδων για αθλητές 14 και 15 χρόνων. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν για  αθλητές από την Βόρεια Ελλάδα και έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καβάλα. Στους αγώνες αυτές  καταδείχθηκε  με  τον  πιο κατηγορηματικό  τρόπο  ότι ο   Ιστορικός Γ.Σ.Τρικάλων αποτελεί μια αστείρευτη δεξαμενή ανάδειξη νέων πρωταθλητών. Ταλέντα που  αναδεικνύει   από τα σπλάχνα του.
Πόσες  φορές δεν έγινε αναφορά  στην καταπληκτική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Συλλόγου.
Δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα οι οποίοι  να αναδεικνύουν συστηματικά  αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Μια διαδρομή εντυπωσιακή η οποία αρχίζει από τις ηλικίες των 5-6 ετών και  σε κάποιες περιπτώσεις και  μικρότερες για να  φτάσει μετά από αρκετά χρόνια να ενταχθούν σιγά-σιγά στις αγωνιστικές κατηγορίες.
Αυτή η   μακρόχρονη διαδρομή ακολουθεί  συγκεκριμένα στάδια  συνυφασμένα αποκλειστικά με την ανάπτυξη του νεαρού αθλητή  υποταγμένη κυριολεκτικά στην υλοποίηση  διακριτών στόχων οι οποίοι σχετίζονται  με την ανάπτυξη του παιδιού.
Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα των Ακαδημιών του Συλλόγου δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα  της οργανωμένης και επιστημονικής δουλειάς  που κάνουν  οι  προπονητές των Ακαδημιών Βασίλης Βουτσελάς, Βίβιαν Γρατσάνη και Τασούλα Μυλωνά  ακολουθώντας πιστά τις  σύγχρονες αρχές της μακρόχρονης προπονητικής  διαδικασίας.
Επιβεβαίωση  αυτής της εντυπωσιακής δουλειάς  είναι  η ομολογουμένως εντυπωσιακή εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων  στην Καβάλα.
Εκπληκτική  εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ στο άλμα σε ύψος  κερδίζοντας την 1η θέση  με επίδοση 1μ και 78 εκ. που είναι ισοφάριση του  ατομικού του  ρεκόρ. Ενας αθλητής που έχει ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Ο  ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΣΙΩΠΗΣ στο δρόμο των 1000μ έχασε για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου την  1η θέση. Κατέλαβε την 2η θέση με χρόνο   2’46’’07 . Με αυτή την εμφάνιση δείχνει ότι  βρίσκεται στα χνάρια των μεγάλων δρομέων που ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει ο Ιστορικός Σύλλογος.
Η  ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΟΚΚΑ έκανε  σπουδαία εμφάνιση στο δρόμο των 2000μ χάνοντας λίγο πριν από το τέρμα την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 7΄18΄΄73. Η Αρτεμις έδειξε ότι έχει μέλλον στις μεγάλες αποστάσεις.
Η   14χρονη ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΟΥΒΡΗ έχασε  από κακή εκτίμηση την ευκαιρία να πάρει ένα μετάλλιο στο δρόμο των 600μ καταλαμβάνοντας τελικά των 4η θέση με χρόνο 1΄43΄΄98. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευτυχία θα είναι παρούσα στο πρωτάθλημα αυτό και του χρόνου.
Ο  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΤΖΗΣ   έκανε σπουδαία εμφάνιση στο δρόμο των 80μ και πήρε την 7η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 9΄΄88 αφού στον πρωινό προκριματικό έκανε νέο ατομικό  ρεκόρ με 9΄΄80. Εδειξε ότι αποτελεί  τη χρυσή ελπίδα του  Γ.Σ.Τρικάλων  στους  δρόμους ταχύτητας.
Η  ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑ  κατέλαβε την 10η θέση στο δρόμο των 300μ με 46΄΄27 και έδειξε ότι αν προπονηθεί συστηματικά  το μέλλον της ανήκει.
Ο  14 χρονος  ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΛΑΝΗΣ  στα 1000μ πήρε την 15η θέση με 3’11’’.
Η  ομάδα του Γ.Σ. Τρικάλων αποτελούμενη από τις ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΜΠΡΑΓΚΑΗ, ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΟΚΚΑ  και ΕΥΤΥΧΙΑ  ΓΙΟΥΒΡΗ, πήρε την 9η θέση  στη σκυταλοδρομία 4Χ300μ κορασίδων με  3΄04΄΄.