Ανάπτυξη μέσω των ιαματικών πηγών Ριζώματος, για τον Δήμο Τρικκαίων. Την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμος είναι συνιδρυτής του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου με τον διακριτικό τίτλο ΔΙΑΜ, το Δίκτυο συνενώνει τις δυνάμεις έξι Δήμων των δύο περιφερειών. Και, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, «αξιοποιείται η γεωγραφική εγγύτητα των ιαματικών πηγών», καθώς ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει και στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Μάλιστα, ο Δήμος έχει ήδη βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό από την υπάρχουσα εμπειρία του Συνδέσμου, επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων
Με το νέο αυτό Δίκτυο, το ΔΙΑΜ, οι 7 συμμετέχοντες Δήμοι με τις ιαματικές πηγές (όπως Καμμένα Βούρλα, Αιδηψός, Μακρακώμη, Θερμοπύλες, Σοφάδες) συνενώνουν δυνάμεις για να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα δεδομένα.
Ο Δήμος Τρικκαίων, καθώς οι πηγές στο Ρίζωμα μόλις πριν έξι μήνες πιστοποιήθηκαν, αντλεί καλές πρακτικές από τις υπάρχουσες δραστηριότητες και την εμπειρία από τις υφιστάμενες δομές. Εξάλλου, προκειμένου να αναπτυχθεί ο θερμαλιστικός τουρισμός με το εξαίρετης ποιότητας νερό, απαιτείται η συνεργασία και η συνέχιση επιτυχημένων παραδειγμάτων. Όλα αυτά καταδεικνύουν τη σοβαρότητα με την οποία ο Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίζει τις ιαματικές πηγές, τη συνεισφορά στην υγεία των πολιτών και τα νέα δεδομένα ανάπτυξης για την περιοχή.
Στο ΔΙΑΜ συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι  Δελφών, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μακρακώμης, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Σοφάδων και Λαμιέων.
Τη σχετική εκπροσώπηση στο Δίκτυο για τον Δήμο Τρικκαίων υπέγραψε ο ορισθείς αντιδήμαρχος κ. Αχ. Λασπάς, ως εκπρόσωπός του».