Από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους τοπικούς βουλευτές ζητά να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ΥΗΕ Μεσοχώρας ο αντιδήμαρχος Πύλης κ. Βύρων Κατσίβελος. Σε κείμενο του αναφέρει:  Για ακόμη μια φορά αναγκάζομαι να αναφερθώ για το θέμα των έργων του Αχελώου. Όταν ακούω ανυπόστατες απόψεις και κυρίως εκφράσεις που ίσως έχουν ελλειπή ενημέρωση. Σχετικά με το μακροσκελέστατο πόνημα σας για την εκτροπή του Αχελώου και το ΥΗΕ Μεσοχώρας σας επισημαίνω τα εξής: Κατά την επίσκεψη του Θεσσαλικού κλιμακίου πρόσφατα στο υπουργείο όπου και ο ίδιος συμμετείχα, ο υπουργός κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε την θέση της κυβέρνησης.
Η εκτροπή του Αχελώου εγκαταλείπεται οριστικά. Για μας το έργο αυτό το στοίχισε  πάνω  από 600 εκ. ευρώ, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων αποτελεί έργο ζωής για τον Θεσσαλικό κάμπο, που κινδυνεύει στα επόμενα χρόνια με ερημοποίηση και φυσικά αναφερόμαστε στην πιο παραγωγική περιοχή γεωργικών προϊόντων της χώρας μας.
Η ιστορία θα καταγράψει εάν η απόφαση της κυβέρνησης προασπίζει το δημόσιο συμφέρον ή το υπονομεύει.
«Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΥΗΕ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟΥΣ»
Το ΥΗΕ Μεσοχώρας ήταν ένα από τα πολλά έργα της εκτροπής του Αχελώου που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια όταν η αρχική μελέτη του έργου προέβλεπε μεταφορά 1,25 δις κυβικά από το φράγμα Συκιάς προς το Μουζάκι μέσω της σήραγγας εκτροπής 17χιλ. όπου προβλέπει λίμνη στην περιοχή του Μουζακίου. Μετέπειτα είχαμε αλλαγή της μελέτης όπου τα εκτρεπόμενα νερά έπεσαν στα 600 εκ. όπου οριακά ανάλογα με τις βροχοπτώσεις ήταν αν θα μπορούσε το φράγμα Συκιάς να εξυπηρετήσει την μεταφορά με αποτέλεσμα το φράγμα της Μεσοχώρας έμεινε σε ομηρία ως έργο της εκτροπής με αποτέλεσμα κάθε εμπόδιο που συναντούσε η εκτρωπή αυτομάτος να σταματάει και η λειτουργία του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας.
Τέλος κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ  που έχετε απορίες έρχεται και άλλη μείωση όπου προβλέπετε τελικά από 600 εκ. κυβικά να πάειστα 250 εκ. με αποτέλεσμα η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου η Μεσοχώρα από τον Νοέμβριο του 2014 να είναι αμιγώς ένα αυτόνομο υδροηλεκτρικό έργο, εξέλιξη που σας ήρθε ως βούτυρο το ψωμί διότι μετά από δύο μήνες αναλάβατε την εξουσία.
Αλήθεια αναρωτιέστε γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενε κυβερνήσεις; Έτοιμο το βρίσκετε χωρίς να ξοδέψετε το παραμικρό. Η υπογραφή του υπουργού σας μένει και η ΔΕΗ είναι έτοιμη να διαθέσει τα υπόλοιπα 110 εκ. που έχει σε κωδικό της. Το υπουργείο σας έστειλε την μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και προέκυψαν τέσσερις θετικές (καμία αρνητική) γνωμοδοτήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος Αιτωλοακαρνανίας, Δήμος Πύλης.
Η πιο καθαρή εικόνα που είχε ποτέ μπροστά του ένας υπουργός και ο υπουργός λέει χωρίς άλλα περιθώρια ναι αλλά να δούμε άλλη μελέτη. Αλήθεια; Για ποιο λόγο την έστειλε το υπουργείο προς διαβούλευση; Και εφόσον δεν υπήρχε καμία διαφωνία ως προς τι να ξαναδούμε την μελέτη κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι απλά: θέλετε ή όχι την λειτουργία του ΥΗΕ της Μεσοχώρας; Αν όχι πείτε το αν βέβαια τολμάτε, αν ναι ένας είναι ο δρόμος όλοι οι Βουλευτές της Θεσσαλίας όλων των κομμάτων το θέμα στην Βουλή εφόσον υπογράψει ο κ. Σκουρλέτης την Μ.Π.Ε. ώστε να επικυρωποιηθεί ο νόμος 3734 που ψηφίστηκε από το 851 του Ελληνικού Κοινοβουλίου ώστε να ισχύσουν οι τιμές απαλλοτρίωσης και όλοι μαζί να συντονιστούμε ώστε η αποκατάσταση των Μεσοχωριτών να γίνει όπως ακριβώς προβλέπετε με την δημιουργία ενός σύγχρονου οικισμού.
Αξίζει να σημειώσω πως 556 προσύμφωνα υπεγράφησαν με την ΔΕΗ από κατοίκους που παραχωρούν οικιοθελώς την περιουσίας τους στην ΔΕΗ, εκ των οποίων 170 δήλωσαν πως επιθυμούν να χτίσουν σπίτια και να μείνουν στον νέο σύγχρονο οικισμό.
Ποιά είναι λοιπόν η απορία σας; Ποιος σας μεταφέρει ότι το χωριό δεν θέλει την λειτουργία του ΥΗΕ; Ας τολμούσε ο κάθε πρόεδρος να κάνει λαϊκή συνέλευση και να ψηφίσουν οι κάτοικοι. Γιατί δεν τόλμησε ούτε ο προηγούμενος πρόεδρος της Κοινότητας ούτε ο σημερινός;
Επιτέλους κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι Βουλευτές Τρικάλων να πάρουν θέση και μιλήστε με ειλικρίνεια!