Αγανακτισμένοι για την αδικία εις βάρος τους και εξοργισμένοι με την συμπεριφορά της 5ης ΥΠΕ δηλώνουν οι 125 γιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα ΠΕΔΥ της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Ο λόγος είναι ότι εδώ και περίπου δύο χρόνια δεν αμείβονται ως γιατροί του ΕΣΥ (καλύτερος μισθός, επιδόματα κ.λ.π) αλλά ως γιατροί του ΙΚΑ, εν αντιθέσει με τους συναδέλφους τους σε άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες όπως είναι π.χ. η Αττική, η Κρήτη, η Πελοπόννησος κ.α.!

Οι γιατροί επιρρίπτουν ευθύνες στον ΥΠΕάρχη Νέστωρα Αντωνίου ο οποίος, όπως λένε, ερμηνεύει κατά το δοκούν την σχετική νομοθεσία και διερωτώνται αν η Θεσσαλία είναι άλλη χώρα για να έχει δικούς της νόμους.

Μάλιστα έχουν ενημερώσει για το ζήτημα τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, ενώ η κατάσταση δεν μεταβλήθηκε παρά την σχετική επιστολή που απέστειλε προς την 5η ΥΠΕ ο οικονομικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας κ. Κομματάς.

Σύντομα αναμένεται παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του συλλόγου τους στον Νέστωρα Αντωνίου και από εκεί και μετά κλιμάκωση του αγώνα τους για δικαίωση.

Ελλάδα μια ατέλειωτη παράγκα…

Κ.Τ.