Ενημερωτική συνάντηση με θεσμικούς παράγοντες του νομού Τρικάλων είχαν τα διοικητικά συμβούλια της Ε.Α.Σ.Τ. και του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ  στα γραφεία της Ένωσης, στο Μεγαλοχώρι.
Στην ενημερωτική συνάντηση στην οποία κλήθηκαν οι θεσμικοί παράγοντες του νομού παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Πύλης κ. Κώστας Μαράβας και Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που μας στάλθηκε από τη συνεταιριστική επιχείρηση  «ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας αναφέρθηκε στα δεδομένα του συνεταιριστικού Ομίλου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η Ένωση παρά το δυσμενές περιβάλλον κατάφερε να κρατηθεί όρθια και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για  ανάπτυξη. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της χώρας και η μοναδική που δραστηριοποιείται σε μια τόσο ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων (εκκοκκιστήρια, ζωοτροφές, αγροτικά εφόδια, οξοποιία κλπ. Στηρίζει αποφασιστικά τους παραγωγούς της περιοχής πληρώνοντας τις καλύτερες τιμές και φέτος στο βαμβάκι έχοντας εξοφλήσει όλους τους παραγωγούς.  Στηρίζει τους παραγωγούς δημητριακών πληρώνοντας τις καλύτερες τιμές αλλά και δίνοντάς τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν το προϊόν τους και να το πουλήσουν την περίοδο που οι ίδιοι επιθυμούν. Στηρίζει την αγορά εργασίας προσφέροντας εκατοντάδες θέσεις σε μια δύσκολη για τη χώρα περίοδο και την τοπική οικονομία. Ο κ. Λιούτας αναφέρθηκε και στο Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ το οποίο με συστηματικές ενέργειες, κατάφερε τις τελευταίες ημέρες να ενισχύσει τη ρευστότητά του απαντώντας αποφασιστικά στην παραφιλολογία που για ακόμη μια φορά, αναπτύχθηκε σε βάρος του.


Τόσο ο γενικός διευθυντής του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ όσο και ο Οικονομικός Διευθυντής κύριοι Γιώργος Μέρτζιος και Γιάννης Πολύζος αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στα οικονομικά δεδομένα  υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου κινούνται με κριτήρια επιχειρηματικά και οικονομικά και καμία σχέση δεν έχουν με όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ως προς τις ατομικές συμβάσεις υπογραμμίστηκε πως «πάνω από τους 70 εργαζόμενοι από τους 122 έχουν αποδειχθεί ότι πρέπει να γίνει πρόσκαιρα έστω μια περιστολή δαπανών για να ανταπεξέλθει το ΤΡΙΚΚΗ στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον».Τόσο η διοίκηση όσο και τα υπηρεσιακά Στελέχη του ΤΡΙΚΚΗ υπογράμμισαν κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων προσωπικού αποδίδοντας σε κομματικές και άλλες σκοπιμότητες τα όσα διαδίδονται και λέγονται τις τελευταίες ημέρες, ενώ το μόνο ζήτημα που τέθηκε από πλευράς Εργοστασίου ήταν ο εξορθολογισμός των δαπανών. 
Ακολούθησε ειλικρινής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρόντες θεσμικούς εκπροσώπους».