Σε κοινή τους επιστολή ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕΔ Θεσσαλίας Θάνος Σκάρλος ζητούν να καθοριστεί τιμή στο βαμβάκι, ενώ αναφέρονται και στις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από τις άκαιρες βροχοπτώσεις. Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, «δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί η φετινή χρονιά κομβική για το μέλλον της καλλιέργειας όχι μόνο στον θεσσαλικό κάμπο αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Με βάση την έως τώρα ενημέρωση και τα δεδομένα που υπάρχουν η εικόνα είναι τουλάχιστον απαισιόδοξη, καθώς διαφαίνεται μια δραματική και συντριπτική μείωση των εισοδημάτων των βαμβακοκαλλιεργητών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν μικρό κλήρο, δηλαδή της πλειοψηφίας των Θεσσαλών(…).
Σαν ελάχιστη ασπίδα προστασίας ζητούμε σε πρώτη φάση το άμεσο κλείσιμο των τιμών από τους εκκοκκιστές και την πληρωμή των βαμβακοπαραγωγών που ήδη παρέδωσαν το προϊόν τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν. Παράλληλα η πληρωμή των βαμβακοπαραγωγών θα έχει θετικό αντίκτυπο και στις τοπικές αγορές που ασθμαίνουν από την οικονομική κρίση».