Ευχάριστη έκπληξη για τους τρικαλινούς που περιδιάβαιναν σήμερα το πρωί τον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Μαθητές γυμνασίων της πόλης των Τρικάλων μοίραζαν ερωτηματολόγια στον δρόμο, στις καφετέριες, στο Δημαρχείο, παντού. Ερωτηματολόγιο που αφορά στο τι θα γίνει στην πόλη ς προς την προσβασιμότητα και την κινητικότητα: θα έχουμε ποδηλατόδρομο; Χρησιμοποιούμε μέσα μαζικής μεταφοράς; Ενδιαφερόμαστε για άτομα με αναπηρία; Εμείς οι ίδιοι, προβάλλουμε πρότυπα ορθής πρακτικής;
Αυτά και άλλα στην ουσία τους ερωτήματα, απαντήθηκαν από τους τρικαλινούς, καθώς οι μαθητές των γυμνασίων φρόντισαν να τα μοιράσουν και στη διαδρομή από τα σχολεία τους προς το Δημαρχείο. Εκεί, όπου ο αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης μίλησε στα παιδιά για τις δράσεις του Δήμου αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 (16 έως  22 Σεπτεμβρίου). Εξήγησε τις δράσεις και τον στόχο, στο πλαίσιο του φετινού συνθήματος(«επιλέγω –αλλάζω -συνδυάζω» (choose –change -combine). Αυτά τα ερωτηματολόγια θα υποβληθούν σε επεξεργασία και θα παρουσιαστούν - συζητηθούν – αναλυθούν στους τρικαλινούς την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, τις ώρες 10.00 έως 14.00.
Οι δράσεις της Εβδομάδας συνεχίζονται την Πέμπτη, με μια ακόμη δράση με τη συμμετοχή μαθητών: ζωγραφική. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ζωγραφίσουν στον δρόμο, για τον δρόμο, για τη μετακίνηση, για την ασφάλεια. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/9/2015, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.