Η ολοκλήρωση του «ορφανού» βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) (μήκους 60 χλμ) αποτελεί κομβικό σημείο και για τη «Θεσσαλική» Εγνατία Οδό. Πρόκειται για το νέο εμπορικό δρόμο, μήκους 310 χλμ, ο οποίος είναι κατασκευασμένος κατά 80% περιλαμβάνοντας διαφορετικά τμήματα αυτοκινητοδρόμων.

Σε αυτόν υπάγονται τα τμήματα Ηγουμενίτσα-Παναγία της Εγνατίας Οδού που είναι ήδη κατασκευασμένο με μήκος 130χλμ., Παναγία-Τρίκαλα του Ε65 που είναι σε μελέτες μήκους 60 χλμ. Τρίκαλα-Λάρισα (ΠΑΘΕ) που είναι ήδη κατασκευασμένο (εκτός μικρών τμημάτων) μήκους 70χλμ. και Λάρισα -Βόλος που είναι ήδη κατασκευασμένο, μήκους 50χλμ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ypodomes.com η «Θεσσαλική» Εγνατία Οδός είναι ένας άξονας ο οποίος μπορεί να δώσει μία νέα μεγάλη εμπορική οδό που να συνδέσει το Λιμάνι της  Ηγουμενίτσας με το Λιμάνι του Βόλου και με μία ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Λιμάνι της Σμύρνης.

Να θυμίσουμε ότι βόρειο τμήμα του Ε65 εμπεριέχεται στα υπό χρηματοδότηση έργα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 αν και για την ώρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τύχη του…

ypodomes.com